More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Real Madrid har reist seg etter El Clásico-tapet.

  1. Mesterne reiser seg
  Real Madrid var langt nede etter forrige helgs Supercopa-nederlag mot erkefiende Barcelona, men skulle få umiddelbare sjanser til å reise seg. Det så imidlertid mørkt ut da de lå under 0-2 i midtukens Copa del Rey-runde mot Villarreal og lå under 0-2. Men, dette er et lag med spillere som aldri vet når det er på tide å gi seg, og kom tilbake med både 3-2-seier, cupavansement og en solid dose selvtillit inn mot helgens vriene ligaoppgjør mo Athletic Bilbao. De regjerende mesterne var hårfint nest best gjennom hele oppgjøret på San Mamés, men som så mange ganger før, ble de reddet av et øyeblikks magi av Karim Benzema. Dermed reiste mesterne seg på mesterlig vis etter fadesen i Saudi-Arabia.

  2. La Real er “the real deal”
  Vi har vært her før. Real Sociedad har i flere sesonger brukt høsten på å spille seg inn i Champions League-diskusjonen, bare for å ramle sammen etter jul. Dette fremstår imidlertid som et mer robust og konkurransedyktig La Real enn på lenge. Anført av Alexander Sørloth, som scorer for moro skyld om dagen, rader baskerne opp trepoengere, og helgens seier mot Rayo Vallecano var deres femte strake i ligaen. Norske Sørloth scoret i sin femte ligakamp på rad og er i sitt livs form Imanol Alguacils imponerende kollektiv. Lite tyder på at Real Sociedad kommer til å kollapse denne gangen.

  3. Sevilla holdt kontroll på nervene
  Sevilla er gjennomsyret med spillere som er vant til å spille i store finaler og i de største anledninger. Denne erfaringen ble gull verdt da Ivan Rakitic ble bedt om å ta straffesparket laget hans fikk tildelt like før slutt i lørdagens bunnoppgjør mot Cádiz. Hadde kroaten misset, ville Sevilla blitt værende under streken, men midtbanespilleren holdt hodet kaldt og sendte fansen til himmels med kampens eneste scoring. Seieren tok Sevilla ut av nedrykksstreken, og blir store favoritter neste helg når tabelljumbo Elche kommer på besøk. Rakitic og de andre er kanskje ikke vant til å spille om å unngå nedrykk, men rutinen de bærer med seg fra tidligere bragder kan være verdt sin vekt i gull jo lenger ut i sesongen vi kommer.

  4. Barça lærer seg å vinne stygt
  Det eneste Xavi liker dårligere enn å ikke vinne fotballkamper, er å vinne fotballkamper stygt. Han er aldri fornøyd hvis prestasjonen ikke matcher resultatet, og prestasjonen var langt under pari i søndagens forestilling mot Getafe. Ligalederne satt likevel igjen med alle poengene til slutt etter at Pedri scoret kampens eneste mål i førsteomgangen. Barcelona skal helst vinne fotballkamper med blendende fotball, men når det ikke går, må man likevel finne veien til tre poeng, slik i går kveld. Xavi vil kanskje rynke på nesa av prestasjonen, men at laget hans er i ferd med å vinne på dårlige dager, er et sikkert kjennetegn hos en vordende mester.

  5. Tamme løver i Bilbao
  Athletic Bilbao kaller seg med stolthet Los Leones, løvene, og San Mamés er deres hule. Men, det mektige løvebrølet har stilnet etter VM-pausen. Athletic har fortsatt til gode å vinne en ligakamp etter at ligaballen begynte å rulle igjen, og selv om de hadde mange gode øyeblikk i søndagens toppkamp mot Real Madrid, klarte de aldri helt å overbevise verken seg selv eller fansen at de kom til å få et resultat. Dermed synker Los Leones som en stein på tabellen, og for første gang denne sesongen er det luke opp til Champions League-plassene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen