More

  5 ting vi lærte fra La Liga-runden

  Barça fikk luke og Villarreal er hjemme igjen.

  1. Borte bra – hjemme best
  Villarreal-styret uttalte de var ille ute da Unai Emery valgte å stige av den gule ubåten og ta over Aston Villa. Inn kom Quique Setién, og har for alvor begynt å få sving på sakene. Lørdag spilte de sesongens andre hjemmekamp på La Cerámica, som har vært under oppussing i høst, og slo fortjent Real Madrid 2-1. Scoringer av Yeremy Pino og Gerard Moreno tok dem opp på 6. plass, og er nå bare ett poeng bak Real Betis på 4. plass. Real Madrid vil imidlertid fortvile over at de mislyktes på denne arenaen for sjette gang på rad.

  2. Barcelona slo Atlético i beste Simeone-stil
  Gå opp i tidlig 1-0-ledelse, for så å forsvare seg som besatte hunder, kaste seg inn i taklinger og dueller, og redde skudd på streken. Hørt den oppskriften før? Det har vært Diego Simeone og Atlético Madrids oppskrift til suksess de siste ti årene, men denne gangen ble det brukt mot dem da Barcelona kom på besøk. Ousmane Dembélé ga ligalederne tidlig ledelse, og derfra og ut ble det en forsvarskamp for Barça. Xavis mannskap var ikke i nærheten av sitt beste, men midtstopper Ronald Araújo leverte en kanonkamp, og befestet sin posisjon som en av verdens beste stoppere. Dette kan holde helt inn.

  3. Kan to bli til tre?
  Det meste tyder på at ligagullet kommer til å stå mellom kjempene Barcelona og Real Madrid, men kan hende skal Real Sociedad ha et ord med i laget. Baskerne har radet opp tre strake seirer, og hadde full kontroll i søndagens forestilling mot hjemmesterke Almería. Alexander Sørloth tegnet seg nok en gang på scoringslisten, og nordmannen står nå med seks fulltreffere på 12 forsøk i ligaen. Det er mer enn godkjent, og når Mikel Oyarzabal etter hvert vender tilbake fra langvarig skade, er det ingen lag i denne ligaen som kommer til å valse over La Real.

  4. Sevilla ikke friskmeldte ennå, men..
  I 2-1-seieren mot Getafe var det definitivt lys å skimte. Sevilla tok sesongens første hjemmeseier, og klatret samtidig opp av nedrykksstreken. Ingen av de faktorene bør tas lett på for et lag som har slitt i vanvittig motbakke hele denne sesongen. Sevilla er på ingen måte friskmeldte ennå, men med svært vinnbare kamper mot Girona, Cádiz og Elche de neste tre rundene før ligaleder Barcelona kommer på besøk, har Jorge Sampaolis mannskap alle tiders mulighet til å skaffe seg høyst etterlengtet momentum.

  5. Ekstremt jevnt i topp og bunn
  Barcelona og Real Madrid har langt på vei gjort gullkampen til et tohodet race, mens Elche allerede har ett ben og vel så det i Segunda. Men, mellom der kan hva som helst skje. Med kun fem poeng mellom Valencia på 11. og Espanyol på 19. plass, kan nær sagt hvilket som helst lag på nedre halvdel av tabellen rykke ned. Samtidig tetter det seg til i kampen om den ekstremt verdifulle fjerdeplassen. Real Betis sitter foreløpig i førersetet der med sine 28 poeng, men det kan snu etter Athletic Bilbaos hjemmekamp mot Osasuna senere i kveld. Uansett skiller det ikke mer enn seks poeng fra Betis ned til Mallorca på 10. plass. For en andre halvdel av sesongen vi har i vente.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen