More

  5 ting vi lærte fra L1 og L2-runden

  Resultater League One:
  • Accrington 0-2 Ipswich
  • Bolton 3-1 Charlton
  • Bristol Rovers 2-2 Morecambe
  • Cambridge United 2-0 Lincoln City
  • Derby 2-3 Plymouth
  • Exeter 1-0 Milton Keynes Dons
  • Fleetwood 1-1 Wycombe
  • Forest Green 0-2 Shrewsbury
  • Oxford United 2-1 Burton
  • Port Vale 2-2 Cheltenham
  • Portsmouth 2-1 Peterborough
  • Sheffield Wednesday 0-2 Barnsley
  1. Fra trygg seier til kollaps for Derby:
  Det så ut som det kunne bli tre herlige poeng. Alt gikk på skinner og da James Collins (med sitt første etter overgangen fra Cardiff) og Nathaniel Mendez-Laing med sitt herlige sololøp hadde gitt Derby 2-0 etter 38 minutter kokte det på Pride Park. Men advarslene var mange. Vi talte stolpeskudd, feberredning og redning på strek før timen var gått. Plymouth leverte en fantastisk andreomgang og Morgan Whittaker reduserte med halvtimen igjen satt man med en følelse av at dette fort kunne snu. Og det gjorde det. Sam Cosgrove som mislyktes totalt på utlån for Wimbledon i fjor snudde kampen med to mål det siste kvarteret. Det siste etter stygg feil av Derby-stopper Eiran Cashin. Dermed ble det 3-2 til bortelaget Plymouth som føyk opp på tredjeplass. Derby blir liggende på en niendeplass etter like mange baklengsmål den siste halvtimen som på de seks foregående kampene.
  2. Dane Scarlett helten i toppkampen:
  Merk dere navnet. Den 18 år gamle spissen fra Tottenham storkoser seg på lån i Portsmouth. I helgens store kamp mellom de to formlagene var det Scarlett som ble helten. Det startet derimot svakt for Pompey som kom under etter bare fem minutt. Jack Marriott fikk servert ballen på sølvfat etter at spisskollega Jonson Clarke-Harris hadde gjort alt forarbeidet. Men så startet ungdomsshowet. En herlig crosser fra Clark Robertson ble stupt i mål fra Scarlett fem minutt før pause og lagene var like langt. Knappe 15 minutter før full tid sikret samme mann tre poeng for hjemmelaget da han dro seg innover i banen og avsluttet mellom beina på Posh-forsvaret. 2-1 og Fratton Park har fått seg en ny helt.
  3. Overraskelseslagene med sterke prestasjoner:
  Exeter og Cambridge er to lag som overrasker om dagen. To mål av det lette slaget fra Joe Ironside ordnet 2-0 seier for Cambridge hjemme mot Lincoln. De legger seg dermed på en femteplass etter syv serierunder. Bra start av et lag tippet på nedrykk. For det nyopprykkede Exeter-laget har også sesongen startet bra. De klatret opp på syvende plass på tabellen da Cheick Diabate stanget inn en fortjent 1-0 seier hjemme på St James Park mot Milton Keynes.
  4. Råsterke borteprestasjoner:
  Etter 0-3 hjemme mot Wycombe var det nok mange Barnsley-fans som ikke gledet seg til de to borteoppgjørene mot Ipswich og Sheffield Wednesday. Men så står de her med fire poeng og godt humør da. 2-2 kampen mot Ipswich må ha gitt en enorm mengde selvtillit for Michael Duff sine menn, som vann med 2-0 på Hillsborough i helgen. Devante Cole åpnet showet før James Norwood sitt fantastiske hodestøt fastsatte sluttresultatet tolv minutter før full tid. Hans første for sin nye klubb og Barnsley har heng på toppen igjen.
  5. Norsk debutant til ingen nytte:
  I helgen fikk Bryan Fiabema sin debut for Forest Green bare få dager etter at hans låneavtale med Rosenborg gikk ut. Nordmannen kom inn etter 58 minutter men kunne lite gjøre med at Forest Green tapte 0-2 hjemme mot Shrewsbury. Dermed står Ian Burchnall sine menn uten seier på siden åpningsdagen og tre strake tap og 0-10 i målforskjell. Hvor lenge får han tillitt?
  Vi tar også med at Jimmy Floyd Hasselbaink har trekt seg som manager for Burton etter kraftig kritikk fra fansen. 
  Resultater League Two:
  • Bradford 2-1 Walsall
  • Carlisle 3-3 Rochdale
  • Colchester 1-1 Hartlepool
  • Crewe 1-2 Stevenage
  • Doncaster 1-3 Mansfield
  • Gillingham 0-0 Swindon
  • Leyton Orient 2-0 Tranmere
  • Newport 0-2 Grimsby
  • Northampton 3-1 Barrow
  • Salford City 2-2 Crawley
  • Stockport County 1-0 AFC Wimbledon
  • Sutton United 2-1 Harrogate Town
  1. Doncaster måtte gi tapt:
  Et fantastisk mål (så hardt at kamera ikke klarte å holde følge) fra Ollie Clarke gav Mansfield en drømmestart borte mot Doncaster i helgen. Hjemmelaget utlignet like før pause ved ringreven – og urokråka – Lee Tomlin på straffespark og vi tenkte at en ny snuoperasjon var på anmarsj. Men Mansfield kom sterkt ut av blokken i andreomgang og George Maris avsluttet et vakkert angrep før Lucas Akins avgjorde kampen på straffespark. Hans første for klubben og med 3-1 ble Doncaster påført sitt første tap for sesongen. Mansfield er på gang etter en noe treg start.
  2. Manageren vet best:
  Uka til Crawley startet unormalt da kryptogjengen informerte om at fans kunne ta ut laget i neste oppgjør i EFL-trophy. Dette gikk de tilbake på etter massiv protest. I helgens kamp borte mot Salford var det uansett manager Kevin Betsy som tok ut laget. Der kom kryptogjengen tilbake to ganger og fikk med seg et råsterkt bortepoeng i oppgjøret som endte 2-2. Det skal sies at keeperspillet ikke var patent på Ludwig Francillette sin utligning, men det bryr neppe Crawley seg om. De påførte Salford deres første poengtap hjemme på Moor Lane. Opptur for Crawley som fortsatt har til gode å ta trepoenger denne sesongen.
  3. Så nær så nær, men det gikk ikke denne gangen heller:
  Hartlepool og Rochdale er sammen med Crawley de tre eneste lagene som ikke har tatt en trepoenger denne sesongen. I helgen var begge lagene fryktelig nær i sine borteoppgjør. Hartlepool ledet 1-0 og hadde flere sjanser til å avgjøre oppgjøret mot Colchester, men med sjansesløsing måtte det skje. Fire minutter på overtid stanget Beryly Lubala inn 1-1 og seieren må vente. Det må den også for Rochdale. Med ny manager og ny spiss på plass så det plutselig lyst ut da tidligere Stockport-helt Scott Quigley med sine to og Devante Rodney sitt ene gav Rochdale en 3-1 ledelse etter knappe timen spilt. Men hjemmelaget Carlisle slo tilbake med storscorer Kristian Dennis (fem mål på seks kamper) og gamle Paul Huntington. Dermed endte det 3-3 i den fantastiske kampen som gav oss comeback, brystscoring og brassescoring.
  4. Verre enn Preston fremfor mål jo:
  Preston North End har fått mye fokus for sine 0-0 kamper og manglende scoringer i begge ender. Preston står med to mål på sine første kamper, men vi har et lag som gjør det verre. Neil Harris sitt Gillingham spilte i helgen 0-0 hjemme mot Swindon og dermed står laget med målforskjell på 1-8 etter syv kamper. Scott Kashket scoring i andreserierunde er dermed fortsatt deres eneste scoring i det som også er deres eneste seier. Verre enn Preston her altså.
  5. Ufyselige Steve Evans har suksess:
  Det smerter mange, men Evans opplever suksess med sitt Stevenage. I helgen tok de tre råsterke poeng da Crewe ble slått 2-1 på bortebane til tross for at Crewe hadde ledelsen inn til pause. To mål av Jamie Reid snudde kampen og Stevenage er nå på andreplass, bare tre poeng bak serieleder Leyton Orient. Det må vi si er særs overraskende.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen