More

  5 ting vi lærte fra L1 og L2-runden

  Resultater League One:
  • Accrington 0-0 Exeter
  • Bristol Rovers 1-1 Shrewsbury
  • Cambridge U 4-3 Burton
  • Cheltenham 1-2 Oxford United
  • Derby 2-1 Peterborough
  • Ipswich 2-2 Barnsley
  • Lincoln 2-2 Fleetwood
  • Morecambe 0-4 Milton Keynes
  • Plymouth 2-0 Bolton 
  • Port Vale 0-1 Portsmouth
  • Sheffield Wed 5-0 Forest Green
  • Wycombe 1-1 Charlton 
  1. Løsnet sent men godt for Derby County:
  Liam Rosenior har vært imponert men frustrert over flere av resultatene Derby har vist de første fem serierundene. Sterkeste lag i samtlige men stod med bare to seiere og tre scoringer på deres første fem kamper. Spillemessig overlegne til tross, ballen har ikke villet rulle deres vei inn i sekstenmeteren til motstanderne. Det så lenge slik ut i en ny toppkamp hjemme mot Peterborough. Gjestene gikk mot serieledelse da Jason Knight lurte seg inn bak alle på bakerste stolpe og gav 10-mann Posh ledelsen på Pride Park. 19-åringen Lucas Bergström (på lån fra Chelsea) stod en glimrende kamp og igjen tenkte Rosenior sitt. Men to minutt før full tid fikk Jason Knight stå alene på en perfekt corner fra Conor Hourihane og dermed var lagene like langt. To minutt på overtid fikk innbytter David McGoldrick stå mutters alene og styre inn scoring og kampen var snudd. Endelig løsnet det litt framfor mål og Derby klatret opp på sjetteplass. 
  2. Ikke noe topplag men nekter å tape:
  Vi skal ikke stå med lua i hånden etter Accrington Stanley sitt 0-0 hjemme mot Exeter. Men resultatet betyr at laget til John Coleman står med en seier og fire uavgjorte på sine fem første kamper for sesongen. Resultatene 0-0, 1-1, 4-4 og seieren 1-0 borte mot Shrewsbury viser at de kan spille uavgjort i hvilke som helst kamper. Det skal sies at både mot Charlton (2-2) og Burton (4-4) kom utligningen sent sent på overtid. Så får vi se etter neste kamp mot Ipswich om det fortsatt står smultring i tapsfeltet for Accrington Stanley. Hjemmefansen kan tusle mot Crown Ground optimistiske en liten stund til.
  3. Burton og målrike kamper uten tellende resultat:
  Stakkars Jimmy Floyd Hasselbaink. Det ble fire baklengsmål for tredje gang på seks kamper denne sesongen da Burton gjestet Cambridge. Burton tapte først 0-4 hjemme mot Bristol Rovers i en kamp de fikk utvisning etter 56 sekunder. I 4-4 kampen mot Accrington for to uker siden ledet de både 3-0 og 4-2 før de fikk to baklengsmål på overtid. I går startet de bra og ledet allerede før minuttet var gått. Men vi ante ugler i mosen da de igjen ble til ti mann bare ti minutter ut i kampen. Hasselbaink sine menn ledet likevel 3-2 etter 60 minutter men endte til slutt opp med 3-4. 18 baklengsmål på seks kamper. Det stinker nedrykk av dette.
  4. Hva hadde Oxford United vært uten Cameron Brannagan?
  Hva og hvordan det skjedde vet vi ikke. Men Cameron Brannagan gikk fra meget sannsynlig overgang til Blackpool til ny kontrakt med Oxford United på få timer. Det skal manager Karl Robinson og resten av klubben være særs glad for. I går var han igjen enestående med sine to mål i deres 2-1 seier borte mot Cheltenham med seiersmålet fire minutter før full tid. En ekstremt viktig seier for Oxford som har startet sesongen grusomt. Er det en mann som kan få dette laget på rett kjøl igjen så er det Brannagan.
  5. Potensielt topplag den ene helgen, alt annet den andre:
  Det er klart Michael Duff har en jobb å gjøre. Barnsley kom ikke akkurat ned en divisjon stinne av selvtillit. Likevel har det vært rart å se hvor ekstremt forskjellig de har fremstått fra helg til helg. Sist kamp ble det regelrett utspilt etter alle kunstens regler hjemme mot et Wycombe som kom uten noe form for selvtillit selv. Derfor var det ikke altfor store forhåpninger før borteoppgjøret mot serieleder Ipswich. Men Jack Aitchison utliknet Conor Chaplin sitt ledermål etter knappe halvtimen med en flott heading før Callum Styles gjorde det samme med et glimrende hodestøt kvarteret før slutt. Dermed tok de med seg et sterkt bortepoeng i 2-2 oppgjøret på Portman Road. Så vil noen fra hjemmelaget spørre seg hvorfor Marcus Harness ikke fikk registrert sitt fjerde mål for sesongen.
  Resultater League Two:• AFC Wimbledon 0-1 Barrow
  • Bradford 0-0 Crewe
  • Carlisle 1-0 Gillingham
  • Harrogate 0-4 Newport
  • Leyton Orient 4-2 Hartlepool
  • Northampton 0-1 Doncaster
  • Rochdale 1-1 Crawley
  • Salford 1-0 Stevenage
  • Stockport 1-1 Swindon
  • Sutton U 2-1 Mansfield
  • Tranmere 2-0 Colchester
  • Walsall 1-2 Grimsby
  1. Jevn liga
  To poeng skiller Harrogate på 18 plass og Mansfield på åttende plass. Begge de to tapte mot henholdsvis Newport (0-4 og alle målene i førsteomgang) og Sutton (1-2). Det er tidlig i sesongen men resultatene vi har sett hittil tyder på at dette er bingoligaen over alle bingoligaer i England denne sesongen.
  2. Endelig poeng:
  Da er det (enn så lenge) bare West Ham som ikke har tatt poeng i de fire øverste divisjonene. Rochdale skiftet manager sist helg og tok sitt første poeng denne helgen. Laget som stod med en scoring og null poeng etter fem serierunder fikk en tøff start i hjemmekampen mot Crawley og lå under 0-1 etter 45 minutter. Men sesongens andre scoring for klubben, signert Tyrese Sinclair, sikret Rochdale et kjærkomment poeng. Enda venter vi på legenden Ian Henderson sitt første mål etter returen. Kanskje neste helg?
  3. Vi lar oss imponere:
  De har fått mye skryt hittil i sesongen men vi lar oss igjen imponere. Serieleder Leyton Orient leverte nok en artig fotballkamp da Hartlepool ble slått 4-2 på Brisbane Road. Nomaden George Moncur selvfølgelig på scoringslisten. Et tidlig mål fra Josh Gordon sikret Barrow tre nye poeng da de kriget inn 1-0 borte mot Wimbledon. Kanskje er det på tide å innse at nedrykkstipset allerede bør legges bort. Andreplass og 15 av 18 mulige poeng er uansett fantastisk. Vi lar oss også imponere av Salford og Doncaster som henger seg på i toppen med sine solide prestasjoner. Salford måtte vente til det 90 minutt før de kunne juble for scoring (Signert Ryan Watson) mot Stevenage. Doncaster på sin side slo til med nok en ettmålsseier da de slo Northampton 1-0 på bortebane. George Miller igjen på rett plass til rett tid.
  4. Er det slutt nå, Neil Harris? Og nå måtte noen andre få slippe til Kristian Dennis.
  Gillingham skulle bare ned for å snu. Med en så sterk managersignering som Neil Harris var det ventet at Gillingham skulle få skuta på rett kjøl igjen. Men den tidligere Millwall-helten sliter tungt for de blå og hvite. Igjen ble det tap da Carlisle slo dem 1-0 på Brunton Park, og nei, det var ikke Kristian Dennis som scoret seiersmålet. Du vet, Dennis hadde scoret samtlige Carlisle-mål i ligaen frem til Jon Mellish kranglet ballen i mål (via Gillingham`s Max Ehmer) i det 55 minutt av dagens kamp. Dermed stoppet Dennis-rekken på 4/4.
  5.  16541 hadde fortjent et mål
  Vi tar av oss hatten for alle 16541 som møtte opp på Valley Parade. De fikk se en tett batalje mellom Bradford og Crewe som endte 0-0. Med over dobbelt så mange tilskuere som nest beste lag i divisjonen (Stockport) fortjener de en kort applaus. Og et opprykk.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen