More

  5 ting vi lærte fra L1 og L2-runden

  League One: 
  Resultater:
  Barnsley 3-0 Bristol Rovers
  Bolton 1-0 Morecambe
  Burton 0-1 Ipswich
  Charlton 5-1 Plymouth
  Exeter 3-1 Wycombe
  Fleetwood 0-0 Cheltenham
  Forest Green –Accrington utsatt
  Milton Keynes 2-1 Port Vale
  Oxford 1-2 Lincoln City
  Peterborough 2-0 Sheffield Wed
  Portsmouth 4-1 Cambridge
  Shrewsbury 0-0 Derby County
  1. Scoringskåte sørlendinger:
  Exeter City slo til med en råsterk 3-1 seier hjemme mot Wycombe i går. Der skåret de sitt 14, 15 og 16 mål for sesongen om man tar med ligacupkampen mot divisjonskollega Cheltenham. Det er sterke tall på sesongens første fem kamper for det nyopprykkede laget til Matt Taylor. Han gleder seg nok over at åtte forskjellige spillere har kommet seg på scoringslisten allerede. For Wycombe og Gareth Ainsworth ble det en ny tung kveld og laget står nå med tre strake tap i ligaen. Det stinker ikke opprykk av de.
  2. Røde kort gav hjemmeseier.
  Både Peterborough og Charlton fikk tidlig hjelp i hjemmekampene sine mot Sheffield Wednesday og Plymouth. Direkte røde kort i førsteomgang for både Reece James (første kamp fra start for Sheffield Wed) og James Wilson hos Plymouth gjorde til at Peterborough og Charlton stakk av med tre poeng og henholdsvis 2-0 og 5-1 i bagasjen. For Posh ble det Jonson Clarke-Harris helten med sin forløsende scoring etter 65 minutter. For Charlton ble det fem ulike målscorere og for fire av dem årets første.
  3. Karl Robinson og Oxford United i trøbbel.
  Vi er vant med at Oxford enten starter sesongen forferdelig eller avslutter forferdelig. De siste sesongene har dette vært grunnene til at laget ikke har kommet seg ut av League One. I fjor startet de bra og avsluttet dårlig, i år er det igjen tilbake til 2020/21-sesongen. Gårsdagen ble en ny nedtur da de tapte 1-2 hjemme for Lincoln. Og selv ikke straffereduseringen til storspiller Cameron Brannagan (Som nærmest var klar for Blackpool før han gjorde helomvending og signerte ny kontrakt med Oxford) Resultatet etter fire kamper er tre ettmålstap og en ettmålsseier, som kom sent sent på overtid hjemme mot Cambridge. Karl Robinson må snart få fart på sakene om han ikke skal bli arbeidsledig igjen.
  4. Ipswich blir et topplag og Marcus Harness er et kanonkjøp.
  Det lå litt i kortene at Ipswich skulle få det tøft borte mot Burton. Hjemmelaget har hatt en skrekkelig åpning på sesongen og hva passet vel bedre enn å krige til seg poeng mot topplaget Ipswich som stod med syv av ni mulige. Kampen svinget frem og tilbake men i det timen ble passert på Pirelli Stadium banket Marcus Harness inn seiersmålet og sitt tredje for sesongen. De handlet ikke like mange i sommer som i fjor Ipswich, men signeringen fra Portsmouth er allerede i ferd med å bli et kanonkjøp. Og serieleder er de fortsatt.
  5. Joey Barton og Barnsley er ingen god match, del to.
  Sist gang Joey Barton gjestet Oakwell ble det slåsskamp og rettsak. Da var han manager for Fleetwood Town mens han i går kom med fremadstormende Bristol Rovers. Det ble likevel ingen hyggelig retur denne gangen heller for urokråka. Barnsley lekte seg i regnet og gav seg ikke før det stod 3-0. Andy Cole sin sønn, Devante, åpnet det hele med sin scoring tidlig i førsteomgang. Dermed står Michael Duff med to hjemmeseiere og to bortetap for sin nye klubb.
  League Two:
  Resultater:
  Barrow 2-1 Walsall
  Colchester 1-0 Bradford
  Crawley 2-3 Northampton
  Crewe 1-0 Sutton
  Doncaster 2-1 Stockport County
  Gillingham 0-2 Harrogate
  Grimsby –Carlsle – Avlyst
  Hartlepool 0-0 Tranmere
  Mansfield 5-2 AFC Wimbledon
  Newport 2-3 Salford
  Stevenage 1-0 Rochdale
  Swindon 1-1 Leyton Orient
  1. Kieran Agard på overtid + Tipsbladet = Sant.
  To ganger har vi plukket ut Doncaster som et solid tips og begge gangene har vi blitt reddet på overtid av Kieran Aagard. I deres første hjemmekamp utliknet Doncaster på overtid før Agard satte inn vinnermålet seks minutter på overtid. I går ble han helten for både Doncaster og oss igjen. På stillingen 1-1 mot Stockport ble han spilt gjennom og sklei ballen gjennom Stockport-keeper før den trillet sakte i mål. Fortjent var det også i en kamp hjemmelaget dominerte stort mot Stockport sine ti menn.
  2. Endelig løsnet det for Nigel Clough og Mansfield, men hjelp måtte de ha.
  Og hva passer bedre enn at hjelpen kommer fra Wimbledon, laget vi i forrige sak skrev endelig var seg selv igjen med håpløse kollapser. Vintage Wimbledon var på ferde igjen da de ledet 2-0 før kvarteret var spilt. De to målene til nyankomne Josh Davison ble det siste å juble for denne kvelden. Mansfield ordnet både 1-2 og 2-2 før 40 minutter var spilt og på overtid av førsteomgang ble ringreven og Clough-elev Chris Gunter utvist for gjestene. Kollapsen ble komplett i andreomgang og Mansfield stoppet ikke før det stod 5-2 på tavlen. Ok kveld for laget som bare hadde en skåring på sine første tre.
  3. Mark Hughes hater overtid.
  Vi husker alle den illsinte Mark Hughes da Michael Owen scoret 4-3 i Manchester-derbyet for mange herrens år siden. Denne sesongen har overtid vært like ille for Mark Hughes. To bortekamper har Bradford spilt og to ganger har de tapt kampen på overtid. Først var det i det sjette overtidsminuttet mot Barrow før de i går fikk 0-1 i fleisen i det 97 minutt. Colchester kunne juble for sesongens første trepoenger. Hughes la seg igjen med bildene av Michael Owen, Josh Gordon og gårsdagens helt Tom Eastman på netthinnene.
  4. Nytt lag fra Manchester i trøbbel.
  I Premier League ligger Manchester United på bunn med null poeng, i EFL er det nå bare et lag som ikke har anskaffet seg poeng etter fire serierunder, og det er Rochdale. Til tross for at nomaden Ian Henderson har returnert står laget med fire tap, der de tre siste har endt med sifrene 0-1. Skal de slå følge med Manchester-laget Oldham som rykket ned i vår? Varsellampene lyser litt i det fjerne.
  5. Newport sliter, Salford vinner.
  Det ble en fyrig batalje da Salford gjestet Wales og Newport i går. Bortelaget ledet 2-0 etter to raske mål etter hvilen. Newport som før kampen stod med et poeng slo likevel tilbake med to like raske scoringer kvarteret før slutt. Det som så ut til å et kjærkommet poeng for James Rowberry sitt mannskap endte i nok en trist sorti. For fem minutter før slutt dukket innbytter Ryan Leak opp for gjestene og stanget corneren i mål. Forsvarsspillerens første mål for klubben sendte Salford på tabelltopp og Newport under streken. Det kan bli vanskelig med en ny runde i playoff-sikte for waliserne.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen