More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  Sesongen nærmer seg sakte, men sikkert, to tredjedeler ferdigspilt, og tabellen har for lengst begynt å “sette seg”. Det synes stadig klarere hvem som vil være med og hevde seg i toppen, og hvilke klubber som må konsentrere seg om å unngå nedrykk. Her er fem ting vi lærte fra helgens runde.
  1. Mål, mål. mål! 
  Det scores voldsomt med mål i norsk fotball, og det er intet unntak i toppdivisjonen. Helgens åtte kamper ga intet mindre enn 33 scoringer, og ingen steder ble det scoret mer enn i Bodø, dog alle til hjemmelaget. Regjerende seriemester Bodø/Glimt ga seg ikke før de hadde satt syv baller bak Odds keeper, og viser fryktinngytende form. Til tross for at det er Lillestrøm som puster serieleder Molde nærmest i nakken, kan det virke som seriegullet også i år vil stå mellom Bodø/Glimt og Molde.
  2. Eggen-ball ikke lenger viktigst i Rosenborg
  Det har vært et ethos på brakka i Lerkendal at ånden av Nils Arne Eggen skal leve videre på gressmatta, men de fleste ante nok man måtte gi slipp på 4-3-3 og festfotball da Kjetil Rekdal overtok tømmene på Lerkendal. Nå er det utelukkende resultater som har førsteprioritet, og om man så må drøye ut tiden ved cornerflagget mot nyopprykkede HamKam for å få tre poeng, får det så være. RBK tok sin tredje stake seier mot hedmarkingene, men alle er likevel ikke fornøyde.
  3. Europa-hangover for Viking – igjen
  Viking har slitt tungt etter Europa-oppgjør denne sesongen, og søndagens oppgjør mot Sandefjord var intet unntak. Siddisene møtte rett og slett ikke opp i førsteomgang, og lå fortjent under 0-2 til pause. Etter hvilen våknet gjestene omsider, men var likevel heldige som fikk med seg uavgjort og 2-2. For SF sin del var det to sure poeng som glapp, og til tross for en tilsynelatende trygg 8. plass, skiller det ikke mer enn tre poeng til Tromsø på kvalik.
  4. Sarpsborg 08 i fritt fall
  Når skal nedturen til Sarpsborg 08 ende? Det er det atskillige østfoldingene som undrer seg over etter at laget deres gikk på sitt femte strake tap i helgen, denne gang mot Strømsgodset. Og nok en gang var det passivt og naivt forsvarsspill som ble sarpingenes bane. Stefan Billborn viste at han lener seg mot en spillende og underholdende spillestil, men de neste ukene bør alt fokus ligge på å få trepoengere i banken.
  5. Det kunne sett veldig annerledes ut for Kristiansund
  Tabellen lyver aldri, heter det, men det føles likevel aldri så litt urettferdig at Kristiansund står med usle seks poeng og bare én eneste seier etter 17 serierunder. KBK har ved atskillige gått opp i ledelsen i sine kamper, og helgens derby mot Molde var intet unntak. Gikk frekt og freidig i 2-0-ledelse, men det holdt ikke denne gang heller. En corner og et straffespark sørget for at det stod 2-2 til pause, og fire minutter etter hvilen ble Kristian Eriksen matchvinner for serielederne i debuten. En sitter igjen med følelsen av at Kristiansund burde hatt atskillig flere poeng på dette stadiet av sesongen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen