More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  1. Molde er snart mestere

  At Molde vinner Eliteserien 2022, har vi visst en lang stund nå. Og neste helg kan moldensernes 5. seriemesterskap sikres hvis de tar poeng i bortekampen mot Lillestrøm. Og med en fantastisk seiersrekke som for øyeblikket teller 12 strake, er det mye som skal til for at vi ikke har kåret seriemesteren i Eliteserien allerede neste helg. Søndagens nedsabling av HamKam, som endte 5-0, var en oppvisning en seriemester verdig.

  2. Glimt tar kontroll om andreplassen

  Med ett poeng på tre kamper, stod Bodø/Glimt i reell fare for å ramle ut av medaljesjiktet og dermed også spill i Europa. Sjansen for at det skjer er fremdeles til stede, men faren er betraktelig mindre nå etter to strake seirer. Det ligger an til å bli en vidunderlig spenning i de siste rundene om hvem som kniper de neste plassene bak Molde, og for øyeblikket skiller det kun ett poeng mellom Bodø/Glimt på 2. og Lillestrøm på 4. Bak der lusker Vålerenga, som kan melde seg på igjen med seier over nettopp Glimt neste helg.

  3. To kunstgress or not to kunstgress

  Debatten om hvorvidt Norge er et frodig nok land på vinterstid til å ha naturgressbaner på toppidrettsnivå har rast i lang tid nå. På Lerkendal har man år etter vist at så langt nord som Trondheim er det fullt mulig å spille på vidunderlig naturgress over en hel sesong. Søndag røk Vålerenga 0-3 mot Rosenborg på nettopp Lerkendal, og Dag-Eilev Fagermo gjorde seg selv ingen tjenester da han i etterkant klaget på at laget hans er et “kunstgress-lag”.

  4. Eksamen for Sandefjord

  Med ti strake kamper uten seier, er det nesten et under at Sandefjord ikke ligger under streken. Søndag ble det nytt tap i en kamp der man nok en gang tok ledelsen uten å klare å holde på den, i 1-4-tapet mot Bodø/Glimt. Neste helg venter tabelljumbo Jerv på hjemmebane og med det sesongens beste mulighet til tre poeng. Hvis ikke Sandefjord vinner den, vil Kristiansund bare få ytterligere vann på mølla i troen på at det er mulig å ta igjen vestfoldingene.

  5. Tromsø har noe på gang

  Denne skribenten er en av dem som tror Tromsø ikke er altfor langt unna å ha noe ordentlig på gang på Alfheim. Hjemme i Tromsø har de slått Bodø/Glimt, Rosenborg og Vålerenga, og det var bare så vidt de tapte mot seiersmaskinen. Deres største problem har vært på bortebane, der de har vært svake i hele år. Men, i helgen kom endelig sesongens første borteseier da de slo Tromsø 2-1. TIL har spilt mye uavgjort på fremmed gress i år og vært nære seier ved flere anledninger. Med litt bedre uttelling og flyt, kunne de kanskje ha kjempet om medaljer.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen