More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  1. Borte bra – hjemme, ikke fullt så bra
  Det er neppe tilfeldlig at Bodø/Glimts poengtørke i Eliteserie har sammenfalt med starten på gruppespillet i Europa League. Når magiske, europeiske kvelder under flomlysene byttes ut med det trivielle seriespillet, virker Glimt å slite med å finne det rette tenningsnivået, og var da også flate i store deler av søndagens oppgjør mot Haugesund, som endte 1-1 på Aspmyra. Det var Bodø/Glimts tredje strake i Eliteserien uten seier, og nå henger også medaljehåpet i fare, ettersom de har rast ned på fjerdeplass. Men, fortsatt er det tid igjen til å redde stumpene av den hjemlige sesongen.
  2. Har Rosenborg Norges beste spisspar?
  De har i hvert fall det for øyeblikket. Ole Sæter og Cato Tengstedt har scoret til sammen 16 mål på de siste åtte kampene, og søndag var det Lillestrøms forsvar spissens målhunger gikk utover. RBK var overlegne kanariene gjennom 90 minutter, og vant fortjent på Lerkendal, en bane som virkelig er i ferd med å bli gjenreist som et fort. Her har ikke trønderne tapt siden oktober i fjor, mot nettopp Lillestrøm, og statistikken viser syv strake seirer på eget gress. Slikt lukter det medalje av.
  3. Det er ikke over for Kristiansund
  Ingen trakk nok mer et lettelsens sukk enn Sandefjord da man sjekket resultatet på Marienlyst, og oppdaget at Strømsgodset hadde slått Kristiansund 4-1. Nordmøringenes form den siste tiden har gitt dem et lite håp om å ta igjen Sandefjord, som selv røk hele 0-4 mot Vålerenga søndag. Dermed er KBK fremdeles “bare” seks poeng bak Sandefjord på kvalik, som ikke føles uoverkommelig, SFs elendige form tatt i betrakning. Håpet lever fortsatt for Kristiansund.
  4. En kjærkommen pause
  Og apropos Sandefjord; Ingen trenger nok mer den kommende klubbpausen enn vesfoldingene. 0-4-tapet for Vålerenga var Sandefjords åttende strake uten seier og deres tredje strake tap. Etter å ha vært bedre enn VIF innledningsvis, tok vertene mer og mer kontroll over kampen etter hvert, og vant til slutt fortjent. Fremdeles skiller det kun det ene poenget opp til HamKam på trygg plass, og etter landslagsoppholdet, venter Sarpsborg 08, Jerv, Aalesund og HamKam i fire av de fem neste. Den umiddelbare perioden etter pausen blir sesongdefinerende for SF.
  5. Viking stadig ikke friskmeldt
  Man håpet i det lengste at Viking hadde snudd et hjørne da de slo HamKam 2-1 forrige helg etter tre strake tap, men søndagens 2-2-oppgjør hjemme mot et av Eliteseriens svakeste bortelag, Tromsø, viste at det fortsatt er et stykke å gå. Til slutt måtte det en overtidsscoring av Mai Traoré til for å redde det ene poenget, og siddisene har tilsynelatende forsvinnende lite å spille om resten av sesongen. Kan hende kan det være en idé å allerede nå begynne å tenke på 2023.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen