More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  1. Hope in a hanging snor
  Og ikke bare håp. Nå er det også reell tro i Kristiansund på at man kan gjennomføre tidenes største flukt fra nedrykksstreken. Med tre strake seirer, er KBK bare seks poeng bak Sandefjord på kvalikplassen, og vestfoldingene har stoppet helt opp. Kristiansund, derimot, virker som de bare så vidt har begynt, og Diops overtidsscoring mot Vålerenga ga fornyet tro på at det umulige er fullt og helt innen rekkevidde.
  2. Krisen er over i Sarpsborg
  Det er ikke lenge siden Sarpsborg 08 var i full krise og med åtte strake tap på samvittigheten. Den dramatiske snuoperasjonen mot HamKam for to runder siden virket imidlertid å si stopp på krisen, for poengfangsten fortsatte i helgen da man gjestet Aalesund. Plutselig er sarpingenes angrepsspill fra starten av sesongen til å kjenne igjen, og med to strake seirer, har Stefan Billborn tatt et langt og viktig skritt vekk fra nedrykksstriden.
  3. Fofana blir neste millioneksport
  Når en ser hvilke summer Eliteserie-klubbene har fått for sine juveler dette året, er det naturlig å undres hvor mye Molde kommer til å cashe inn når de en gang må kvitte seg med David Datro Fofana. Da det stod 2-2 i sluttminuttene mot Jerv, viste 19-åringen sin klasse, og med sine to sene scoringer, sendte han Molde langt på vei til klubbens femte seriemesterskap. Maksnivået til Fofana er uhyre imponerende, og en blir ikke overrasket om spissen blir å se i en av de aller største ligaene om ikke altfor lenge.
  4. Kan Tromsø kopiere Bodø/Glimts suksess?
  Hvorfor ikke, er det korte svaret på det, selv om det selvfølgelig er langt mer komplekst enn som så. Tromsøs 3-2-seier over Bodø/Glimt søndag var i alle fall uhyre imponerende, og Gaute Helstrup har fått tid til å bygge klubb og spillefilosofi etter eget ønske, ikke helt ulikt Kjetil Knutsens prosjekt på Aspmyra. Nå er Gutan i ferd med å høste fruktene for deres tålmodighetsarbeid, og det finnes ikke mange bedre hjemmelag i Eliteserien enn tromsøværingene. Hvis de begynner å vinne bortekampene sine også, begynner dette virkelig å ligne på noe.
  5. Kamma tilbake i gjørma
  Ta en tidlig ledelse, og ligg så dypt og kompakt og forsvare ledelsen, har vært HamKams mantra denne sesongen, og det har også ofte betalt seg. Søndag gikk imidlertid ikke den oppskriften, for Viking kom tilbake fra Kammas tidlige ledelse og vant til slutt 2-1. var hedmarkingenes andre strake tap, og dermed er de bare poenget foran Sandefjord på kvalikplassen. Det ligger an til å bli et bikkjeslagsmål for å unngå kvalik, og HamKam har for øyeblikket ingen grunner til å føle seg trygg.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen