More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  1. Gullet nesten i boks
  Det er fremdeles ni runder igjen av sesongen, men vi kan allerede nå langt på vei dele ut seriegullet til Molde. Med den uhyre imponerende 4-1-seieren over Bodø/Glimt lørdag, har Molde opparbeidet seg et forspring som selv Kjetil Knutsens mannskap skal få store problemer med å ta igjen. Bodø/Glimt har fremdeles det høyeste maksnivået i serien, men over en lang sesong, gjelder det å vise stabilitet og kontinuitet runde inn, runde ut. Det har Molde gjort.
  2. Glimt kan konsentrere seg om Europa
  Bodø/Glimt brukte sommeren på å ruste opp stallen til å tåle belastningen som kommer av å både kjempe om seriegull og være konkurransedyktige i Europa. Med det første eliminert, kan Bodø/Glimt nå konsentrere seg om å gjøre livene surest mulig for Arsenal, PSV, og FC Zürich, når man denne uken sparker i gang en historisk Europa League-sesong. Det ble ikke Champions League på Aspmyra denne høsten, men det er allikevel atskillig å glede seg til for de med hjertet i helgult.
  3. Sarpsborg 08 kan ha reddet sesongen
  Sarpsborg 08 var på god vei mot sesongens niende strake tap i søndagens oppgjør mot HamKam, og ville følgelig stått med begge beina godt plantet i gjørma. I stedet snudde de på mirakuløst vis på overtiden og halte i land sesongens mest dramatiske seier da Kamma likevel ble slått 2-1. Dermed stoppet sarpingenes tapsrekke, og måten Stefan Billborns mannskap kjempet til seg seieren på, er av den sesongdefinerende arten. Plutselig kan Sarpsborg 08 glede seg til å spille fotball igjen, og viktigheten av det skal aldri undervurderes.
  4. Casper Tengstedt viser hva Viking gikk glipp av
  Mens hele Jåttåvågen ikke kan begripe hvordan Viking ikke brukte de atskillige millionene de tjente på spillersalg i sommer på fullverdige erstattere, viser Casper Tengstedt i Rosenborg hva de gikk glipp av. Dansken var nemlig nære å signere for siddisene, men valgte i stedet Trondheim, og ingen kan klandre ham nå. Med syv mål og én assist på de fem første kampene i RBK-skjorta, har dansken allerede vist seg som en av Eliteseriens beste spisser. I stedet fortviler Viking, som fikk to i fleisen av Tengstedt i søndagens møte på Lerkendal.
  5. Sahraoui blir ikke lenge i Eliteserien
  Det var et nydelig kok i hovedstaden i går kveld, og atmosfæren som Vålerenga- og LSK-fansen skapte på Intility før, under og etter avspark i derbyet på, var et nydelig eksempel på hvor flott rammene for norsk fotball kan være. I sentrum av heksegryta, tok Vålerengas Osame Sahraoui regi for alt som Vålerenga foregikk på Intility-matta, og spilte ut sitt fulle register. Det holdt til to scoringer og én målgivende, og midtbaneelegangen var naturligvis derbyets store spiller. Hvor lenge Vålerenga klarer å beholde ham vites ikke, men Oslo-klubben vil uansett kunne innkassere en voksen overgangssum for 21-åringen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen