More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  1. Last Chance Saloon for Bodø/Glimt
  Mens Kjetil Knutsen og resten av Bodø/Glimt gnir seg i hendene over å måle krefter med blant annet Arsenal og PSV denne høsten, fortsetter Molde sin støe kurs mot seriegull. Helgens komfortable 4-1-seier over Sarpsborg 08 var moldensernes syvende strake i Eliteserien, og Bodø/Glimts 2-0-seier over Jerv gjorde dermed lite annet enn å holde avstanden til serielederen på syv poeng. Kommende helg møtes de to gigantene til forrykkende gullduell på Aspmyra – et oppgjør Glimt må vinne for å ha håp om å kunne ta sitt tredje strake gull.
  2. Krisen fortsetter for Sarp
  Og mens Molde har vunnet syv strake, betyr søndagens tap at Sarpsborg 08 nå har tapt syv strake. Jo da, fire av disse tapene har kommet mot lag som alle er blant de fem beste på tabellen, men nå er det på tide at Stefan Billborn innser at laget hans er i nedrykkskamp, om han ikke allerede har gjort det. Om svensken får lov å lede laget gjennom høsten, gjenstår å se, og i de tre neste kampene venter lag godt på nedre halvdel. De neste ukene blir avgjørende.
  3. Tengstedt kan mer enn å score mål
  Cato Tengsted har fått en flying start på Rosenborg-karrieren, og scoret i alle sine tre første kamper for trønderne. I søndagens kamp mot Tromsø, inntok han servitørrollen da han serverte Kristall Ingason, og skaffet også straffesparket som islendingen konverterte i nettet. Likevel tapte Rosenborg 3-4, og kampen på Alfheim var et bevis på at, til tross for at RBK har vist mye positivt denne sesongen, er de fremdeles et stykke unna å utfordre de aller beste.
  4. Hvem ønsker å holde plassen?
  Kristiansund er nederlagsdømte, men hvem ønsker å unngå å slå følge med nordmøringene til OBOS-ligaen? Kvintetten i bunnen har ikke vunnet noen av de fire siste kampene sine, og kan takke hverandre for at de fremdeles har muligheter til å redde sesongen. Sandefjord vil nok føle seg snytt over at de ikke fikk med seg tre poeng i lørdagens oppgjør mot Strømsgodset, mens HamKam viste hvor stor forskjell en seier kan utgjøre med søndagens triumf mot Haugesund.
  5. Bodø/Glimt kan konkurrere her hjemme og i Europa
  De regjerende mesterne har brukt sommeren på å kvalifisere seg til et historisk sluttspill i Europa League og forsterke stallen. Mandag formiddag sprakk nyheten om at Patrick Berg etter alle solemerker kommer til å gjøre en sensasjonell retur til Aspmyra for omlag 40 millioner pund. Berg vil i så fall være den fjerde spilleren som ankommer Bodø/Glimt denne sommeren, og stallen virker rustet til å gi Molde kamp om gullet og samtidig sette Arsenal, PSV og Zürich på prøve i Europa League.
  Helgens resultater i Eliteserien
  Jerv – Bodø/Glimt 0-2
  Sandefjord – Strømsgodset 2-2
  Aalesund – Odd 1-1
  HamKam – Haugesund 1-0
  Lillestrøm – Kristiansund 1-1
  Molde – Sarpsborg 08 4-1
  Viking – Vålerenga 1-2
  Tromsø – Rosenborg 2-1

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen