More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  1. Kan noen tukte Molde?
  Sannsynligvis ikke. Bodø/Glimt spiller kanskje den beste fotballen, men Molde seiersmaskineri slutter ikke å plukke trepoengere. Måtte kjempe seg tli 1-0 mot Haugesund søndag, men det kjennetegner som kjent en mester å vinne på gode og ikke fullt så gode dager. Seieren i Kristiansund var Erling Moes mannskap sjette strake i Eliteserien, og moldenserne har nå fem og syv poeng ned til nærmeste utfordrere.
  2. All in på Champions League
  Bodø/Glimts hjemmekamp mot HamKam ble på forhånd flagget som et potensielt bananskall, ettersom den lå midt mellom dramaet som utspiller seg i Champions League-kvalifiseringen. Og, ganske så riktig, måtte Glimt se to verdifulle poeng gå tapt i kampen om et tredje strake seriegull. Glimt skapte de fleste sjansene, men at HamKam utlignet på slutten av oppgjøret, tyder på at tankene hadde begynt å seile avgårde i retning Zagreb. Det er også veldig lett å forstå.
  3. Navnet er Tengstedt – Cato Tengstedt
  Trondheim har fått en ny yndling, og han er hverken trønder eller har bart. Cato Tengstedt har tatt Rosenborg og Eliteserien med storm siden overgangen fra dansk fotball. Etter fire mål på de to første kampene i RBK-skjorta, hadde 22-åringen mer på lager. På overtid i søndagens oppgjør mot Aalesund, ble han den store helten da han feide ballen i mål som sørget for Rosenborgs femte strake seier. Dansken har fått en vill start på karrieren i Eliteserien, og RBK virker å ha gjort et kupp.
  4. Sarpsborg 08 er nedrykkskandidater
  Sarpsborg 08 har scoret flere mål enn Vålerenga som ligger på femteplass, men likevel har østfoldingene tapt syv strake, og åtte av de siste ni. Det er lett å se hva Stefan Billborn prøver å få til i Sarpsborg, men i det siste har det gått helt i stampe. Nå har sarpingene falt ned på kvalikplass, og er per dags dato nedrykkskandidat.
  5. NFFs fleksibilitet gir avkastning
  Det har blitt etterlyst i flere år å gi Eliteserie-klubber med Europa-kvalifisering fleksibilitet i kampprogrammet når det drar seg til på sensommeren, men først i år har fotballforbundet hørt etter. Bodø/Glimt, Molde og Viking har alle fått kamper mellom Europa-kamper utsatt til senere anledninger, og det har betalt seg. Både Bodø/Glimt og Viking har vinnende utgangspunkt før ukens returmøter, mens Molde dominerte stort hjemme mot Wolfsberger, selv om det endte med 0-1-tap. Norge er sikret deltakelse i minst ett gruppespill denne høsten, og vi blir overrasket om Glimt ikke får med seg minst ett lag til i Europa.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen