More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  1. Vålerenga kan utfordre i 2023

  I alle fall om man bedømmer ut i fra formen de har vist siden begynnelsen av juli. Vålerenga har vunnet 10 av de 12 siste, og spiller briljant, offensiv fotball. Nøkkelen blir imidlertid å beholde dirigenten Osame Sahraoui, som trekker i trådene for Dag-Eilev Fagermos mannskap. Det vil bli vrient å beholde 21-åring i den norske hovedstaden over vinteren, men om Vålerenga klarer det, kan VIF fort bli en gullkandidat i 2023.

  2. KBK kjemper til siste slutt

  Hvis Kristiansund rykker ned denne sesongen, vil de gjøre det med flagget til topps. Og det er mer enn man kan si om de fleste nedrykkslag. Søndag spilte de en sentral rolle i sesongens hittil desidert mest dramatiske og underholdende oppgjør i 4-4-kampen mot Rosenborg. Etter å ha ledet 3-1, ville det vært lett å tilgi Christian Michelsens utmattede spillere om de resignerte på stillingen 3-4. Men, KBK mobiliserte, kom tilbake og fikk med seg 4-4. Dermed skiller det fremdeles bare seks poeng opp til Sandefjord på kvalik.

  3. Glimt slo tilbake

  Etter ett poeng på de siste tre kampene, var det mange som undret seg hvorvidt Bodø/Glimt var for fokusert og investert i Europa League. Med dobbeltoppgjør mot Arsenal de kommende ukene, var derfor stor usikkerhet rundt nordlendingene før lørdagens toppkamp mot Lillestrøm, dere regjerende mesterne ga ettertrykkelig svar på tiltale. Bodøværingene vant fortjent 4-1, tok tilbake andreplassen på tabellen, og fikk dermed en perfekt oppladning til torsdagens storslagne begivenhet på Emirates.

  4. SF må lære seg å beholde ledelsen

  Selv da Mohamed Ofkir sendte Sandefjord i ledelsen i søndagens oppgjør mot Sarpsborg 08, var det vanskelig å se for seg at ledelsen kom til å holde helt inn. SF spiller med kniven på strupen om dagen, liggende på sin kvalikplass. De tar ofte ledelsen, men så å si like ofte blir ledelsen hentet opp av motstanderlaget. Hvis ikke vestfoldingene lærer seg å holde hodet kaldt i pressede omgivelser, kan denne sesongen fort ende med nedrykk. Bare spør Brann hvordan det gikk i kvaliken i fjor.

  5. Vikings problemer er dypere enn Berisha-salget

  Veton Berisha ble solgt i sommer uten å bli skikkelig erstattet. Ethvert lag i Eliteserien ville merket det. Men, Vikings problemer stikker dypere enn som så. Tapene kommer stadig oftere, og søndag klarte de ikke å holde på ledelsen mot nedrykkstruede Aalesund. Etter å ha sett ut som en gullkandidat innledningsvis i sesongen, virker det nå nokså reelt at siddisene vil havne på nedre halvdel ved sesongslutt om ikke formen tar seg opp litt brennkvikt. Det er ikke bare i angrep det skorter på kvaliteten i dette laget, som har sluppet inn syv flere mål (38) enn HamKam (31) som ligger på 13. plass.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen