More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  1. Rosenborg har funnet gull
  Kjetil Rekdal har vært klar på at han ønsket forsterkninger dette overgangsvinduet, og RBK-sjefen har fått ønsket sitt oppfylt. Den danske spissen Casper Tengstedt har spilt bare to kamper for klubben, men har allerede scoret fire mål. I fredagens 5-2-seier mot Sandefjord, scoret 22-åringen sitt første hattrick for trønderne, i det som bare var hans andre kamp. En sitter med følelsen at det kommer flere fra dansken før sesongen er omme.
  2. Glimt har gjenfunnet mojoen 
  Austin Powers´ berømte mojo fra de hysterisk morsomme komediefilmene var superspionens hemmelige kraft. Bodø/Glimt har også hatt en mytisk mojo over seg de siste sesongene, når de har spasert seg til seriegull og feid all motstand til side. Denne sesongen åpnet imidlertid atskillig tråere, havnet raskt bakpå i gullkampen. Nå, godt i gang med høstsesongen, kjenner man igjen Kjetil Knutsens enormt imponerende og underholdende mannskap. Gultrøyene scorer mål på bestilling – akkurat i tide til Champions League-kvalifiseringen skal avgjøres.
  3. Aalesund kan blande seg i bunnstriden
  Sesongen var ikke engang en tredjedel ferdigspilt før man langt på vei kunngjorde at Aalesund hadde kommet tilbake til Eliteserien for å bli, under Lars Arne Nilsens imponerende kollektiv. Når vi nå nærmer oss siste tredjedel av sesongen, er ingen like sikre lenger. Tangotrøyene har tapt tre på rad, og er uten seier på de siste fem. Dermed er man plutselig bare to poeng foran Sarpsborg 08 på kvalikplass, og sunnmøringene har begynt å puste atskillig tyngre i løpet av sommeren.
  4. Badou har stjernepotensiale
  FK Haugesund er på ingen måte Eliteseriens mest underholdende lag å se på for den nøytrale tilskuer. Faktisk er de ganske langt nede på listen. I alle fall når Badou ikke spiller. Med 24-åringen på banen derimot, er det verdt å følge med – ene og alene på grunn av senegaleseren på banen. Angrepsspilleren er en attraksjon, og er langt på vei den eneste grunnen til at Haugesund ligger midt på tabellen og ikke i bunnen. For hver runde som går, virker det stadig mer usannsynlig at rogalendingene klarer å beholde sin juvel etter sesongslutt, som nå står med ni scoringer i årets sesong.
  5. Vålerenga kan legge grunnmuren for neste sesong nå
  Det er ikke mye som er mer kjedelig for et lag enn å skulle begynne å tenke på neste sesong når årets sesong ikke engang er en tredjedel ferdigspilt. Men, det er akkurat det Vålerenga bør gjøre. En skrekkrekke på syv strake uten seier tidligere i sommer, gjør at hovedstadslaget langt på vei er uten mulighet til å hevde seg i toppen denne sesongen. Men, de siste ukers enorme formstigning tyder også på at VIF har det som skal til for å kunne konkurrere med de beste i landet. Sommersigneringene Stefan Strandberg og Torgeir Børven vil også bli gull verdt å få med seg inn mot en full sesong. Dag-Eilev Fagermo bør allerede nå begynne å tenke på 2023.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen