More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  Vi legger en meget fartsfylt Eliteserie-runde bak oss, og helgen som gikk, setter opp to vidunderlige serierunder før sesongen avsluttes om noen uker.

  1. Tidevannet snur på Lerkendal
  Lik det eller ikke, men Rosenborg i en betydningsfull toppkamp foran et fullsatt Lerkendal, er noe av det beste norsk fotball har å by på. Søndagens festforestilling mot Bodø/Glimt ble en umiddelbar klassiker, som Rosenborg trakk det lengste strået i 3-2-seieren. Triumfen over de regjerende mesterne vitner om at RBK er kapable til å gi Bodø/Glimt og Molde etterlengtet kamp om seriegullet neste sesong.

  2. Ungdommen triumferer i Skien
  Odd har blant de yngste troppene i Eliteserien, og har den perfekte treneren til å lede den. Paco Johansen har atskillige år som trener for aldersbestemte lag på CV´en, og etter noen innledende voksesmerter, begynner vi nå for alvor å se hva som bor i dette Odd-laget. Søndagens 2-0-seier mot et medaljejagende Lillestrøm på Åråsen var av det uhyre imponerende slaget. Neste sesong vil Johansens spillere være ett år eldre og ett år modnere. Resten av Eliteserien er herved advart.

  3. Kamma kan
  Rosenborg og Odd har all mulig grunn til å slå seg høylytt på brystet over sine triumfer i helgen, men det største seiersbrølet fikk vi i Sandefjord, der HamKam sikret plassen for neste sesong med sin 2-1-seier over SF. Kameratene ble dømt nord og ned etter at både Kjetil Rekdal og etter hvert Kristian Eriksen forlot Briskeby til fordel for tilsynelatende grønnere gress, men Kamma har stått fjellstøtt sammen, akkurat slik et kameratskap skal være. Jobben som har blitt lagt ned på Briskeby, er mildt sagt imponerende.

  4. SF ser mer ut som et OBOS-lag enn KBK og Jerv
  Apropos Sandefjord, snakk om en sesong i to halvdeler. SF fløy i vårsesongen, og hadde sågar utsikter til en plassering på øvre halvdel. 13 seiersløse kamper senere står de og ser nedrykksspøkelset i hvitøyet. Nå har vestfoldingene Kristiansund bare to poeng bak seg, og se heller ikke bort fra at Jerv kan ta dem igjen som ligger fire bak. For øyeblikket bør de smarte pengene settes på at SF rykker ned i stedet for Kristiansund.

  5. Se opp for 2023, Viking

  Viking bør være veldig glade for A) at sesongen snart er over og B) at de tok så mye poeng som de gjorde i vårsesongen. For nesten alt de har gjort etter at Veton Berisha ble solgt har vært et sorgens kapittel. Siddisene har vunnet én kamp siden 17. juli, som er 12 kamper siden, og man sakker stadig mer akterut på tabellen, samtidig som spillerne virker blottet for alt som er av selvtillit. Det er lett å frykte for gjengen i kongeblått på Jåttåvågen neste sesong, og det må gjøres atskillige grep i Stavanger gjennom vinteren for at Viking ikke skal være et bunnlag neste sesong.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen