More

  5 ting vi lærte fra Eliteserie-runden

  Sesongen nærmer seg ubønnhørlig slutten, men heldigvis gjenstår tre dramatiske runder før de aller fleste lagene pakker ned butikken for året. Her er noe av det vi lærte fra den 27. serieomgangen i Eliteserien.

  1. Når motstanderen ikke gidder, gjør det selv
  Rosenborg i opptakten til klassikeren mot seriemester Molde klar på at de hadde ingen ambisjoner om å stå æresvakt for de nybakte mesterne. Da tok moldenserne saken i egne hender og gjorde jobben selv. Selv om det så smått absurd at Molde stor æresvakt for seg selv, skal ingen ta fra dem kreativiteten. På banen var det også Molde som var mest kreative og dro i land en fortjent 2-1-seier, og Erling Moes mannskap har dermed vunnet 14 (!) strake i Eliteserien.

  2. Lehne Olsen kan skyte LSK til medalje
  Thomas Lehne Olsens opphold i Dubai-klubben Shabab Al Ahli trenger ingen grundigere analyse annet enn at oppholdet endte opp som mislykket. Tilbake på kjente trakter på Åråsen, har imidlertid 31-åringen funnet tilbake storformen som sendte ham østover til å begynne med. Søndag ble han matchvinner i en jevn match mot Haugesund, og dermed har kanariene fremdeles heng på medalje. Lehne Olsen kan skyte Lillestrøm til medalje, som har et høyst overkommelig program i innspurten.

  3. Stang ut for Jerv
  Jerv har sett ut som et OBOS-lag i store deler av sesongen, men de har jammen hatt perioder hvor de ikke har gjort det også. Som i søndagens oppgjør mot Viking, der sørlendingene hadde mer enn nok å by på til å fortjene å stå igjen med tre poeng. I stedet kostet passivt forsvarsspill dem alle tre poengene, og kan hende muligheten til å komme opp på kvalikplassen. Med matcher mot formsterke Tromsø og Rosenborg i de to neste, ser det mørkt ut for Jerv, som dessuten møter Kristiansund i siste serierunde.

  4. Mageplask for VIF
  Vålerenga var et av de de store formlagene denne høsten. De spilte blant annet ball i hatt med erkerival Lillestrøm, og hentet frem strake 4-0-seirer på bekostning av Strømsgodset og Sandefjord. Så sa det plutselig helt stopp. Søndagens 1-2-tap mot Odd i Dag-Eilev Fagermo-derbyet var Oslo-lagets tredje strake nederlag, og plutselig er medaljehåpet av det ytterst fjerne slaget. VIF så lenge ut til å være en gullkandidat for neste år, men det viser seg at Fagermo har atskillig med arbeid på treningsfeltet foran seg i vinter.

  5. Tango på Color Line Stadion
  Aalesund så lenge ut til å være tykt innblandet i nedrykksstriden frem til siste serierunde, men det var før Lars Arne Nilsens mannskap hentet frem storformen. Søndagens noe heldige 1-0-seier over Sandefjord var tangotrøyenes tredje gevinst på de fire siste, og plutselig er sunnmøringene tre poeng bak sjetteplassen. Triumfen over vestfoldingene sikret samtidig plassen for neste år, så man kan med god grunn hevde det har vært en vellykket comeback-sesong i Eliteserien for AaFK.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen