More

  5 ting vi lærte fra Championship-runden

  Hva er verdt å nevne etter denne midtukerunden i Championship? 12 kamper tirsdag og onsdag er unnagjort i det som ble sesongens første skikkelige kalde og våte midtukerunde. På disse to dagene har Rotherham og Hull fått seg nye managere. Men ble det poeng av den grunn? Vi har uansett fem ting vi må ta opp. Eller ble det seks denne gangen?

  Resultater:

  • Bristol City 0-0 Coventry
  • Luton 3-3 Huddersfield
  • Sunderland 0-0 Blackpool
  • Cardiff 1-0 Blackburn
  • Reading 1-1 Norwich
  • Sheffield United 0-1 QPR
  • Burnley 1-1 Stoke
  • Hull 2-1 Wigan
  • Middlesbrough 1-0 Birmingham
  • Rotherham 1-1 Millwall
  • Watford 1-2 Swansea
  • Preston 1-0 WBA

  Du lovet oss angrepsfotball, og du leverte

  Huddersfield`s nye manager Mark Fotheringham uttalte i et intervju før tirsdagens kamp mot Luton at hans Huddersfield ville være en blanding av italiensk forsvarsspill, spansk angrepsfotball med flair og engelsk innsats. Mannen som har vært utenfor England en stund sa videre at han ville ha mange offensive spillere på banen samtidig. Første ordentlige utgave manglet den italienske biten, men vi fikk en smakebit på engelsk innsats og angrepsfotball med flair. Den tøffe bortekampen mot Luton ble som ventet tøff, særlig når Elijah Adebayo åpnet scoringskontoen, og det attpåtil med to scoringer. Men Huddersfield var morsomme og fjorårets komet Sorba Thomas så endelig ut som den kometen han var. Han var toneangivende i de tre dødballmålene de fikk. Assisten på Ben Jackson sitt 3-3 mål sikret et sterkt bortepoeng for Huddersfield som også fikk feire Jordan Rhodes sitt 95 seriemål for klubben. Med tre mål allerede kan de se ut som den aldrende spissen kanskje når 100 før sesongen er omme.

  Vi så den komme, og den kom

  Vi så Sheffield United vise svakhetstegn i helgen og spurte oss om denne uken kanskje ville gi flere poengtap. Det ble det allerede i kamp nummer en. Hjemmemøte med QPR ble akkurat så tøft som ventet da Stefan Johansen vann den norske midtbaneduellen mot Sander Berge, selv om Johansen ble sittende på benken hele kampen. I en tett og jevn fotballkamp kom seiersmålet fem minutter ut i andreomgang da Ethan Laird og Chris Willock kombinerte glimrende på høyrekanten før sistnevnte lurte ballen i mål fra spiss vinkel. Hjemmelaget presset på for utligning og kanskje skulle Sander Berge hatt straffespark på overtid da drakten hans stod ut som en vimpel. Uheldigvis for Berge ble det ikke straffe som også så ut til å pådra seg en skade i situasjonen. For QPR og Michael Beale ser det unektelig bra ut om dagen. Fjerdeplass og bare tre poeng opp til Sheffield United som fortsatt er serieleder.

  Endelig hjemmeseier for Preston og nådestøtet for Steve Bruce?

  Banens beste Álvaro Fernandez fant danske Emil Riis Jakobsen som enkelt styrte inn 1-0 etter bare syv minutter. At Preston skulle få et mål mot et WBA fullt av lekkasjer var kanskje ikke så overraskende. WBA presset etter hvert på for en utligning og hadde kanskje fortjent et poeng og et straffespark ut fra spill og sjanser i andreomgang. Men Preston holdt unna og tok sesongens første hjemmeseier. Og laget har nå holdt nullen i ni av tolv kamper denne sesongen. For Steve Bruce vil ikke uturen gi seg. En seier på tolv kamper og WBA er nå under streken etter Middlesbrough sin seier.

  111 minutter med kommunikasjonsproblemer og drama

  Watford kom stinne av selvtillit til møte med et annet lag fullt selvtillit. Watford gikk til pause med ledelsen over Swansea etter nok et mål av Ismaïla Sarr, og ikke minst glimrende forarbeid av Ken Sema. Swansea utlignet kort tid etter pause ved Olivier Ntcham sitt vådeskudd via en uheldig Christian Kabasele. Med knappe ti minutter igjen av oppgjøret sviktet kommunikasjonssystemet til dommerne og kampen ble stoppet i over ti minutter. Det ble lagt til 21 minutter og ni minutter på overtid kom seiersmålet. Frisparket til Ryan Manning fant en totalt umarkert Ben Cabango som stanget inn 2-1. Etter 111 minutter ble det kaos da Watford ville ha straffespark. Men en kort løpetur bort til assistentdommer senere ble det bestemt at kampen kunne fortsette i ti sekunder til uten straffespark. En ny råsterk borteseier for Swansea mens det for Slaven Bilic ble en rask nedtur etter helgens kanonstart.

  Toppscoreren i gang igjen da ligaens beste bortelag måtte gi tapt.

  Oscar Estupinan stod med syv scoringer etter sesongens første seks kamper. Men strake tap senere uten scoringer var det en oppgitt Estupinan som gikk av banen i fredagens tap hjemme mot Luton. I går ventet en ny hjemmekamp da ligaens beste bortelag, Wigan, kom på besøk. Gjestene stod med råsterke 4-1-0 etter deres fem første bortekamper. De tok også ledelsen da Thelo Aasgaard fant tidligere Hull-spiller Will Keane med et glimrende innlegg etter kvarteret. Men Hull som trolig har ny manager på plass i morgen kom til hektene igjen før pause ved Dimitris Pelkas utligning. I andreomgang dukket ligaens toppscorer Oscar Estupinan opp og stanget inn corneren fra Callum Elder og plutselig var den gode stemningen tilbake i Hull. Rekken stoppet dermed på fem strake tap og med Pedro Martins på plass som manager i morgen kan det bli artig igjen på KCOM Stadium.

  En siste ting

  Burnley hadde seieren i lomma etter den tidlige scoringen til Connor Roberts i andreomgang. Med full kontroll i nesten samtlige 90 minutter ble det igjen en frustrerende kveld for Vincent Kompany. To minutter før slutt dukket nemlig Stoke-innbytter Harry Clarke opp og stanget inn 1-1. Dermed ble det Burnley sin fjerde 1-1 kamp på deres fem siste. Frustrerende nok har Burnley gitt fra seg ledelsen i alle de fire oppgjørene og i tre av disse har utligningen kommet i det 88 minutt eller senere. Det kan bli kostbart i denne ligaen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen