More

  5 ting vi lærte fra Championship-runden

  Resultater:
  • Birmingham 1-2 Norwich
  • Burnley 2-0 Millwall
  • Cardiff 1-2 Luton
  • Queens Park Rangers 3-1 Hull
  • Sheffield United 4-0 Reading
  • Wigan 1-1 West Bromwich
  • Watford 2-1 Middlesbrough
  • Coventry 0-1 Preston
  • Stoke 1-1 Swansea
  • Sunderland 3-0 Rotherham
  • Blackpool 0-1 Blackburn
  • Bristol City 2-0 Huddersfield:
  1: Appleton tapende ut av Appleton-derbyet:
  For knappe ti år siden ledet Michael Appleton før han fort og gale stakk fra badebyen og over til Blackburn Rovers uten særlig suksess. Nå stod han igjen som Blackpool-manager ansikt til ansikt med gamleklubben i dette Lancashire-derbyet. Blackpool føyk ut av startgropen og hadde flere store sjanser og det var rett og slett utrolig at blant andre Josh Bowler ikke gav hjemmelaget ledelsen. Da blir man fort straffet og det ble de denne gangen også. Ben Brereton Diaz har vært linket bort hele sommer, men på vinduets nest siste dag leverte han på typisk Diaz-vis. Ble spilt vakkert gjennom av Bradley Dack og alene med keeper var han iskald. Matchvinner og det ser ut som Blackburn-fansen kan få glede av han en stund til. Det kunne uansett glede seg over tre poeng igjen etter tre strake tap.
  2: Watford i 100, på overtid:
  Watford feiret 100-år på Vicarage Road ved å stille i sorte og hvite drakter for anledningen. Det fungerte ikke i starten da nykommeren Rodrigo Muniz gav Middlesbrough ledelsen etter bare tre minutter. Watford fikk utlignet ved Ismaïla Sarr bare tjue minutter senere, et resultat som så ut til å bli sluttresultatet. Men stadionet som har sett en av de mest dramatiske avslutningene på en fotballkamp (Watford-Leicester PO anyone?) fikk nok en dramatisk avslutning. For i det overtiden gikk mot slutten prøvde Muniz seg på en frekkas fra midtbanen. Watford-keeper Daniel Bachmann var heldigvis med på noten og fikk kommet seg tilbake tidsnok. Tre sekund senere hadde han slått en lang ball opp som plutselig havnet i bena til Vakoun Issouf Bayo som trillet inn 2-1 til elleville jubelscener. En fin måte å presentere seg skikkelig på, og en passende feiring av ærverdige Vicarage Road.
  3: Sheffield United stormer videre på Bramall Lane:
  Det er gøy å være Sheffield United-fans på Bramall Lane om dagen. De 19 siste hjemmekampene har gitt bare et tap, 15 smultringer, bare fem baklengs og 36 scorede mål. De fortsatte herjingen da ligaleder for dagen, Reading, tok turen dit. Oli McBurnie hadde ventet 45 ligakamper på mål da han ordnet 1-1 sist kamp. Han måtte heldigvis ikke vente like lenge denne gangen og scoret i kamp nummer to på rad i det som til slutt ble festaften med 4-0. Anel Ahmedhodzic imponerte igjen, med to mål, og ser ut som en strålende signering for Paul Heckingbottom.
  4: Preston, penger og smultring-rekord:
  Vi fortsetter å spille på smultring. Preston fortsetter å levere. I midtuken ble det igjen smultring men denne gangen ble det faktisk scoring på Preston. De vant oppgjøret borte mot Coventry 1-0 etter sen scoring av dansken Emil Riis Jakobsen. Det skal sies at Preston var utrolig heldige som slapp fra denne kampen uten baklengsmål, for det smalt både i metall og keeper Freddie Woodman. Men med 2-0 i målforskjell etter syv kamper er Preston det første laget noensinne i de to øverste divisjonene som holder nullen i de syv første ligarundene i en sesong. Vi tar av oss smultringhatten.
  5: Managerbytte med ulik effekt:
  Kaoset fra helgen har lagt seg. Stoke har fått sin mann i Alex Neil og Sunderland har erstattet han med Tony Mowbray. Begge lag var i aksjon onsdag kveld og det virket som om Sunderland skulle gå seirende ut av den «duellen» da de knuste Rotherham 3-0 etter to scoringer av superspiss Ross Stewart og et sololøp av Jack Clarke. Stoke på sin side slet stort mot Swansea som tok ledelsen tidlig ved Joel Piroe. Men laget som for en midtukerunde siden utlignet til 2-2 på overtid mot Middlesbrough gjorde det igjen. Et minutt på overtid flikket Aden Flint ballen ned til Tyrese Campbell som satte sitt første for sesongen. Dermed 1-1 og litt jubel for Alex Neil på sidelinjen. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen