More

  5 ting vi lærte fra Championship-runden

  En ny runde med midlertidige managere i aksjon, nye managere med ulike debuter og et par andre fiffige detaljer fra helgens runde.

  Resultater:

  • Hull 0-2 Luton
  • Blackburn 2-1 Millwall
  • Blackpool 0-1 Norwich
  • Bristol City 1-2 Queens Park Rangers
  • Cardiff 1-1 Burnley
  • Coventry 1-0 Middlesbrough
  • Reading 3-1 Huddersfield
  • Rotherham 0-2 Wigan
  • Sheffield United 1-1 Birmingham
  • Sunderland 0-0 Preston North End
  • West Bromwich 2-3 Swansea
  • Stoke 0-4 Watford
  1. Beste og verste statistikker: Før kamp fikk vi vite at Rotherham hadde sin beste sesongstart på nest øverste nivå siden 1965. Men det var før Paul Warne reiste til Derby og klubben ødela sin flotte hjemmestatistikk ved å tape 0-2 i deres første kamp uten han. Nå venter de bare på at Matt Taylor fra Exeter skal takke ja til den ledige jobben. For Middlesbrough ble alt verre i helgen. Chris Wilder bommet totalt med laguttak og dermed kunne Coventry juble for sin første seier for sesongen etter at Boro-aktuelle Victor Gyokeres ble matchvinner. Middlesbrough opplever dermed sin verste sesongstart noensinne om man ikke teller med øverste divisjon. Og i dette øyeblikk kom konsekvensen. Chris Wilder er ferdig i klubben.
  2. Nye og midlertidige managere med rare resultat: To klubber fikk kommentarfeltet til å gå varmt denne uken. Først var det Watford som sparket Rob Edwards og erstattet med Slaven Bilic. Slaktingen ble derimot litt mildere søndag ettermiddag da Watford hadde stått for slaktingen selv. 4-0 borte mot et for dagen tamt Stoke-lag var definisjonen på hvordan en drømmestart skal være. For Hull ble sparkingen av Shota Arveladze åtte timer før kampstart mot Luton uglesett. Andy Dawson ledet kampen som ble tapt ved hjelp av selvmål og Henri Lansbury sitt første mål på 81 kamper. Drømmemålet ble feiret med gressklipping for mannen som elsker å klippe plen. Cardiff stilte også med midlertidig manager. Mark Hudson hadde tatt på seg den rollen for tredje gang i sin korte karriere til tross for at han stod med fire tap på fire kamper som midlertidig manager. Det gikk mot en femte men overtidsmålet til Callum Robinson sikret et poeng mot Burnley. Huddersfield sin nye manager Mark Fotheringham så laget sitt ble slått 1-3 borte mot Reading. Vi tar med oss at nysigneringen Michal Helik har spilt tre kamper for klubben, med tre ulike managere. Det er definisjonen på rotete start i ny klubb.
  3. Back on track, endelig: Med begge sine spisser ute og hjemmekamp mot Preston var det en selvfølge at vi skulle sette 0-0 som tips på oppgjøret mellom Sunderland og Preston. De leverte akkurat som forventet og bortelaget kunne innkassere sin sjette 0-0 kamp av elleve mulige. De står fortsatt med null baklengsmål på bortebane i år. Etter fire kamper på rad med en scoring eller to var det nok godt for Preston-fansen å kjenne på dette igjen.
  4. Uflaksen vil ingen ende ta: Keepertabbe, sjansesløseri, stang ut, straffemiss åtte minutter før full tid og tap i siste spilleminutt. WBA og Steve Bruce gir fansen grå hår om dagen. Det må være en helt forferdelig følelse å se laget sitt rote det til for seg selv hver eneste kamp. I helgen så det ut som en nydelig snuoperasjon da Jake Livermore sitt første mål siden 2019/20-sesongen var med på å gi de 2-1 hjemme mot Swansea. Men ut av det blå kom 2-2 og når Karlan Grant misset sin fjerde straffe av ni så måtte det jo selvsagt komme et baklengsmål i det klokka bikket 90. 2-3 hjemme for andre kamp på rad i nok en kamp der sjansene var gode nok til å ta alle tre poengene.
  5. Troy Deeney tilbake: Birmingham fortsetter å imponere denne høsten. I møte med serielederne Sheffield United på Bramall Lane kom de likevel bakpå da Oli McBurnie banket inn sitt femte mål på seks kamper. Han hadde jo ventet over 40 kamper før målene nå plutselig renner inn. Det bør være til motivasjon for Deeney. Han hadde gått 17 kamper uten scoringer men da Tahith Chong sitt innlegg fant han i boksen var han sikker som banken. Kanskje kan han ta en McBurnie fremover? Sterkt bortepoeng ble det uansett.

  Fikk du forresten sett hvordan tabellen egentlig kunne sett ut?

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen