More

  5 ting vi lærte fra Championship-runden

  Burnley troner øverst med Blackburn like bak. For Coventry ble det et bittert tap og hvor skal de spille nå? Her er uansett de fem tingene vi sitter igjen med etter runde nummer 18.

  Resultater

  • Birmingham 2-0 QPR
  • Bristol City 1-1 Swansea
  • WBA 0-2 Sheffield United
  • Burnley 2-1 Reading
  • Hull 0-1 Blackburn
  • Coventry 1-2 Blackpool
  • Huddersfield 1-0 Millwall
  • Norwich 3-1 Stoke
  • Luton 1-1 Sunderland
  • Wigan 0-1 Watford
  • Preston 2-1 Middlesbrough
  • Cardiff 1-0 Rotherham

  Managerdebut med bismak

  Både Carlos Corberan og Michael Carrick fikk sine managerdebuter for WBA og Middlesbrough i helgen. Begge to gikk på et tungt nederlag. WBA startet forferdelig hjemme mot Sheffield United og da WBA-forsvaret rygget og rygget kunne Oli McBurnie styre inn 2-0 etter 23 minutter, noe som også ble sluttresultatet til tross for forbedring utover i andreomgang fra hjemmelaget. Middlesbrough og Carrick fikk en drømmestart på kampen da Chuba Akpom fikk stå helt alene på en corner etter åtte minutter. Men drømmestarten varte bare i 25 minutter for da dundret Emil Riis Jakobsen inn 1-1. Det så uansett ut til å gå mot et sterkt bortepoeng i en kamp som kunne vippet begge veier, men på overtid stanget Jordan Storey inn 2-1 til hjemmelaget og dermed ble det smultring for Carrick også i sin debut.

  Toppscorer fra Blackpool, hvem hadde trodd?

  Nok en gang leverte Blackpool en av rundens aller beste fotballkamper da de gjestet Coventry. Det var hjemmelaget som tok føringen etter et angrep i verdensklasse og en ballkontroll og avslutning på iskaldt nivå av Kasey Palmer, sitt første for Sky Blues. Gary Madine brente flere sjanser i førsteomgang men fikk sin fortjente scoring med sitt vakre hodestøt etter bare fem minutt av andreomgang. Hjemmelaget presset på for seier men i stedet ble det Blackpool som fikk det avgjørende målet. Et perfekt innlegg fant Jerry Yates som stanget inn seiersmålet ti minutter før full tid. Hans syvende mål på fem siste kamper og niende for sesongen. Han troner nå øverst på toppscorerlisten. Hvem hadde trodd? For Coventry ble det en tung aften hjemme på Coventry Building Society Arena. Og nå spør både de og fansen seg hvor tirsdagens oppgjør mot Blackburn skal spilles?

  Jubilanter på Kenilworth Road

  Luton og Sunderland møttes på lørdag i et oppgjør som endte 1-1. Et sterkt bortepoeng for Sunderland som fortsetter å plukke poeng uten spissene sine, selv om Ellis Simms endelig fikk sine første minutter etter skade. Men i en kamp som ikke stjal for mye av fokuset var det to jubilanter. Luton-sjef Nathan Jones hadde sin 300 kamp som Luton-manager og har mye å være stolt over til tross for bare et poeng her. For Sunderland-sjef Tony Mowbray var det også et jubileum. Han ledet sin 800 kamp som manager. Vi gratulerer.

  Tabelltopp og ellevill statistikk fortsetter

  Burnley vinner også på tunge dager. I gårsdagens møte med Reading så det skummelt ut da bortelaget ved hjelp av Route One fikk Tom Ince på scoringslisten alene med Arijanet Muric. Manuel Benson utlignet på volley før Reading ble snytt for en soleklar straffe, til og med i følge Vincent Kompany. I det kampen gikk mot et skuffende uavgjortresultat slo Benson et perfekt innlegg på bakerste som Anass Zaroury fikk flikket i mål. Tre nye poeng for serielederne som fortsatt bare har et eneste tap på sine 41 siste kamper i The Championship. Det stinker opprykk.

  7 tap men på hver sin side av tabellen

  At Huddersfield skulle slå det ene laget som er verre på bortebane enn dem selv var ikke overraskende. Yuta Nakayama sitt innlegg gikk rett i mål og dermed ble det 1-0 til Huddersfield over formlaget Millwall i en kamp hjemmelaget var totalt overlegne. Huddersfield klatret over jumboplassen som nå WBA tar over. De ligger på sisteplass med syv tap til nå i sesongen, det samme som Blackburn. Forskjellen er at Blackburn etter sin 1-0 seier borte mot Hull ligger på andreplass på tabellen. Hvor rart er ikke det?

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen