More

  5 ting vi lærte fra Championship-runden

  En ny midtukerunde er forbi. Strømbrudd i Swansea, heldige Rotherham, Luton klatrer, QPR feirer tabelltopp med manager, Birmingham imponerer og noen andre lag gjør det ikke. Her er det vi sitter igjen med etter tirsdagens og onsdagens kamper.

  Resultater:

  • Huddersfield 0-1 Preston
  • Norwich 0-1 Luton
  • Blackburn 2-0 Sunderland
  • Stoke 0-1 Rotherham
  • WBA 0-2 Bristol City
  • Swansea 3-2 Reading
  • Birmingham 1-1 Burnley
  • Blackpool 1-3 Hull
  • Coventry 1-0 Sheffield United
  • QPR 3-0 Cardiff
  • Wigan 1-4 Middlesbrough
  • Millwall 3-0 Watford

  I vår lille sak i forkant av serierunden listet vi opp hvor utrolig rar denne tabellen ser ut. Den er om mulig blitt enda rarere. Serietoer Blackburn har tredje mest tap denne sesongen. QPR som topper tabellen har bare et færre tap enn to av lagene på nedrykksplass. Burnley ligger et poeng unna førsteplassen med hele åtte uavgjortresultater. Preston står med ni scoringer på 16 kamper men er bare to poeng unna playoff. WBA på nedrykksplass har bedre målforskjell enn Swansea som ligger a-poeng med femteplass. Tre poeng skiller førsteplass og syvendeplass. Og bare syv poeng skiller førsteplass og 15 plass. Vi har ikke opplevd maken siden den heftigste sesongen av dem alle i 2012/13-sesongen.

  Tabelltopp i går. En gavepakke i dag

  Gårsdagens oppladning til kampen mot Cardiff ble alt annet enn hyggelig for QPR. På ettermiddagen kom meldingene om at Wolves hadde fått tillatelse til å prate med QPR-manager Michael Beale og like før kampstart kom meldingene om at det så ut til å bli overgang for Beale. Kampen måtte uansett spilles og QPR fikk det nokså enkelt da Cardiff fikk rødt kort og straffe imot da Jack Simpson mot formodning skulle ha felt stortalentet – og startdebutant – Sinclair Armstrong på vei gjennom. Dermed kunne helten fra forrige hjemmekamp, Lyndon Dykes sette 1-0 på straffe. Samme mann økte til 2-0 før pause og når Kenneth Paal satte 3-0 i andreomgang var det ingen tvil. Med Burnley sin åttende uavgjort for sesongen mot Birmingham ble det tabelltopp, med en bismak for QPR. Men i dag kom beskjeden om at Les Ferdinand hadde overtalt Beale til å bli. En fantastisk snuoperasjon som nok gleder mer enn seieren og tabelltoppen i går.

  Den ukentlige managerposten

  Det må da passet Michael Carrick fantastisk godt at Middlesbrough slo til med sin første borteseier for sesongen bare timer før han tar over sjefsstolen i klubben? De har holdt det tett mot brystet men at Carrick blir ny manager er ingen hemmelighet. Anført av Isaiah Jones tilbake fra start snudde gjestene 0-1 til 4-1 og kanskje er det håp om topp seks likevel for Riverside-gjengen. En annen manager som kanskje allerede lever farlig er jo selvfølgelig ansatt i Watford. Etter 4-0 seieren i debuten har Slaven Bilic nå tapt tre av sine fire kamper. I går ble det totalt rundspilt av et for dagen herlig Millwall-lag. Tom Bradshaw stod med en scoring denne sesongen. Han stod med fire etter 33 minutt av denne kampen. Hvor lenge går det før Watford også denne sesongen sparker minst to managere?

  Norwich og Sheffield United i trøbbel før deres møte til helgen

  I flere uker lå de som nummer en og to på tabellen. Uslåelige og med egne evner til å avgjøre jevne kamper. Nesten samtidig sa det full stopp for begge to. Norwich møtte tirsdag Luton på hjemmebane men måtte se seg slått av Carlton Morris sin glimrende scoring i andreomgang. Ikke ufortjent og laget som for ti år siden lå 80 plasser bak Norwich gikk tirsdag forbi på tabellen. For Norwich var dette deres tredje tap på rad. Sheffield United så mye bedre ut enn Norwich da de to lagene lå på topp. Men også her har det stoppet . Gårsdagens borteoppgjør mot Coventry var av det jevne slaget men vertene tok alle tre poengene etter en sen straffescoring av innbytter Martyn Waghorn. Dermed står de med 0-2-3 på sine fem siste kamper og for et av lagene kan de være ute av playoff etter deres enormt viktige møte på Bramall Lane på lørdag.

  Birmingham fortjener en spalte, og kanskje den kommer en dag

  Et av lagene som har imponert meg mest denne høsten er Birmingham. Tippet nord og ned av undertegnede men her veiver jeg med det hvite flagget allerede. Birmingham er i trygge hender. Utenomsportslig rot hadde kanskje knekt Lee Bowyer sitt mannskap denne sesongen men ikke John Eustace. Han har bygd et enormt solid fundament som gjør Birmingham til et av det verste lagene å spille mot. Bare Preston har sluppet inn færre mål enn de blå. I gårsdagens kamp gjorde de akkurat hva man skal gjøre mot Burnley. La de ha 70% ballinnehav men tett igjen. De fikk riktignok en i fleisen ti minutter ut i andreomgang men Scott Hogans 1-1 scoring ti minutter før slutt sikret et poeng hjemme på St.Andrews. 5-5-5 etter 15 kamper er mer enn vi hadde forventet. I går var det Hannibal Mejbri som fikk skryt. Den Manchester United-utlånte har storspilt i de siste kampene og var banens gigant.

  Er de faktisk et bunnlag?

  Tirsdagens kamper var bortelagenes dag, minus Sunderland og Reading. Der vi kanskje ikke var overrasket over Luton og Preston sine borteseiere ot Norwich og Huddersfield var det to resultater som fenget vår interesse. Stoke presterte å tape 0-1 mot Rotherham til tross for en sjansestatistikk som tilsa at det skulle bli nærmere 6-0 enn 0-1. WBA kom med selvtillit inn til hjemmekampen mot Bristol City etter sparking av Bruce og tre poeng borte mot Reading. Det viste seg å være helt uten grunn. Gjestene tok likegodt alle tre poengene med seg hjem etter scoringer av Joe Williams og Nahki Wells. Ikke ufortjent og kanskje en av WBA svakeste prestasjoner denne sesongen. Er det egentlig noe annet enn et bunnlag? Nå må vi faktisk stille oss det spørsmålet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen