More

  5 ting vi lærte fra Championship-runden

  Årets fotballkamp ble servert. WBA startet livet uten Steve Bruce med en trepoenger. Gamle helter returnerte til Sunderland og mye mye mer. Her er det vi sitter igjen med etter helgens runde.

  Resultater:

  • Rotherham 2-1 Huddersfield
  • Luton 3-1 QPR
  • Sheffield United 3-3 Blackpool
  • Middlesbrough 1-2 Blackburn
  • Cardiff 0-1 Coventry
  • Bristol City 1-2 Millwall
  • Burnley 4-0 Swansea
  • Preston 0-2 Stoke
  • Reading 0-2 WBA
  • Sunderland 2-1 Wigan
  • Watford 2-1 Norwich
  • Hull 0-2 Birmingham

  Hjemsøkt på Stadium Of Light, nesten

  Det ble et litt spesielt oppgjør mellom Sunderland og Wigan. Gjestene stilte med fire tidligere Sunderland-spillere fra start, og tre av disse var i klubben inntil nylig. Det var derfor ikke overraskende at det var de fire spillerne som kombinerte før gjestene sitt ledermål. Max Power (Hentet fra Sunderland sommer 2021) vann ballen, gav den videre til James McClean (forlot Sunderland i 2013) som igjen fant Nathan Broadhead (på lån i Sunderland frem til mai 2022). Han leverte ballen til Charlie Wyke (Hentet fra Sunderland sommer 2021) som av Wigan ledelsen. Målscoreren var den eneste av de fire som ikke fikk hatbemerkninger slengt etter seg av hjemmefansen. Forståelig nok etter hva han har opplevd. Men et mareritt var det uansett for hjemmefansen som heldigvis så Sunderland snu kampen etter hvilen. I mangel på spisser leverte Dennis Cirkin sitt første målgivende og sin første scoring på seniornivå. Og dermed slapp Stadium Of Light med skrekken.

  Takk for festen, Sheffield United og Blackpool

  Hva skal man si? Dette var en av de sykeste kampene som har blitt servert i 2022. 2-0 til hjemmelaget etter 24 minutt og mange tenkte at Sheffield United var i rute igjen. Men Jerry Yates ville det annerledes og utliknet med sine to scoringer før hvilen. Snuoperasjonen var komplett fem minutter etter hvilen og i en kamp som bølget frem og tilbake så det liksom ut som det ikke skulle bli flere scoringer. Men fra det 78 minutt og utover smalt det igjen, kraftig. Først ble både Marvin Ekpiteta og Dominic Thompson utvist i løpet av tre minutter med sine to gule kort. Med ni mann og Jerry Yates i forsvar endte det som det måtte. Spissen laget straffespark. Den skulle Rhian Brewster ta og den gikk selvfølgelig i stolpen. Et vanvittig press og flere mesterredninger av Blackpool-keeper senere kom likevel uttellingen. En corner ble bokset ut av 16-meteren av Chris Maxwell og der ventet Oliver Norwood som iskaldt styrte inn 3-3 hele åtte minutter på overtid. Kampen ble blåst av og masseslagsmål oppstod. Plutselig lå Blades-keeper Wes Foderingham oppå Blackpools Shayne Lavery. Når kampene var over ble de to slosskjempene begge utvist. Seks mål, snuoperasjon, straffebom og fire røde kort. Takk for festen.

  Ny serieleder og de fremstår som verdige

  Med dårlig form på både Sheffield United og Norwich var det duket for QPR og Reading til å ta tabelltoppen. Men begge feilet i sine tap mot Luton og WBA. Dermed var det Vincent Kompany og Burnley som kunne klatre til topps. De feide Swansea av banen og stoppet ikke før det stod 4-0 på Turf Moor. Vitinho startet festen etter 15 minutter og Jay Rodriguez avsluttet med sitt andre for dagen. Med bare et tap til nå og en stigende formkurve kan det fort være seriemesterne vi ser på topp nå.

  Uavgjort er for pyser, svarer Jon Dahl Tomasson

  Tap mot Wigan i midtuken måtte bety ny seier for Blackburn som har dette som resultat i annenhver kamp. De føyk ut av startblokkene og tok ledelsen etter få minutter da tidligere Rovers-spiller Darragh Lenihan var uheldig fremfor eget mål. Få minutter senere banket Sam Gallagher vakkert inn 2-0 for Rovers som stod med tre strake bortekamper uten scoring. De var nærmere 3-0 enn 1-2 frem til Duncan Watmore reduserte like før pause. Et stormløp fra hjemmelaget eter hvilen men de kom aldri nærere enn da Thomas Kaminski måtte varte opp med en av sesongens redninger. Fortsatt nedrykksplass for hjemmelaget. For Blackburn er det bare et poeng opp til førsteplassen, med syv tap!!

  Da har vi sett det også

  Runden ble avsluttet med oppgjøret Hull-Birmingham søndag ettermiddag. Kampen skulle ha startet 16.00 men ble utsatt i 20 minutter da det ble oppdaget at målene var for store(!). Hele 5 cm for høyt mål og dermed måtte man frem med sagen før kampen skulle starte. At slike ting kunne skje i 2022 er for oss en gåte. Birmingham vant kampen 2-0 og managerløse Hull sine problemer fortsetter. Troy Deeney både scoret og bommet på straffespark i kampen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen