More

  5 ting vi lærte av La Liga-runden

  VAR-ranet på Bernabéu ble naturligvis helgens store snakkis i La Liga.

  1. Historiens største VAR-skandale?

  La Liga
  5 Ting Vi Lærte Av La Liga-Runden 6

  En må nesten ha sett det for å tro det. Hvordan VAR og dommer José Hernández Maeso klarte å godkjenne Vinícius Júniors utligning, godt hjulpet av armen, og samtidig annullere Almerías 3-1-scoring på grunn av et “frispark” i forkant, er noe som ikke kan forstås. Almería ville ganske sikkert tatt sesongens første seier, og det mot selveste Real Madrid, om ikke VAR hadde bestemt seg for at alle poengene skulle bli igjen på Santiago Bernabéu. De fikk viljen sin til slutt, for ni minutter på overtid, utløste Dani Carvajal vanvittige jubelscener da han satte inn 3-2, og sørget samtidig for bunnløs fortvilelse for den tilreisende tabelljumboen. VAR har hatt flust av skandaler opp gjennom årene, men kan hende ingen større enn denne. Sjekk selv.

  2. Artem Dovbyk – La Ligas beste spiss

  La Liga
  5 Ting Vi Lærte Av La Liga-Runden 7

  Før avspark i søndagens oppgjør mellom Girona og Sevilla, mottok Artem Dovbyk beviset på at han ble kåret til La Ligas beste spiller i desember. I løpet av seks elleville minutter beviste ukraineren at han ikke bare for måneds beste spiller i ligaen, 26-åringen er ligaens beste spiss. Punktum. Hattricket på seks minutter er det raskeste i La Liga siden Cristiano Ronaldo mot Espanyol i 2015, og også da var stakkars Joan Jordán motstander. Sevilla gikk frekt og freidig opp i ledelsen, takket være Isaac Romeros første scoring i den spanske toppdivisjonen, men bare ni minutter etter at de tok ledelsen, sørget Dovbyk for at ledelen gikk opp i røyk, og Girona holder dermed trykket oppe på Real Madrid.

  HUSK AT DU KAN PRØVE TIPSBLADET I FIRE UKER FOR EN LITEN FEMMER!

  3. Xavi overlever – enn så lenge

  La Liga
  5 Ting Vi Lærte Av La Liga-Runden 8

  Opptakten til Barcelonas vriene bortekamp mot Real Betis handlet i stor grad om hvor stort, eller lite om du vil, pusterom Xavi ville få om de regjerende mesterne gikk på nok et poengtap. Og Barça-sjefen må ha tenkt sitt da han så en tilsynelatende komfortabel 2-0-ledelse forsvinne, takket være en lynrask Isco-dobbel. Det så ut til å ebbe ut i 2-2, helt til João Félix og Ferran Torres i det 90. og 92. minutt fant veien til nettmaskene, og dermed kunne Xavi og resten av Barcelona puste lettet ut for en viktig 4-2-seier. Barça klatret opp til tredjeplass på tabellen, men katalanerne er likevel et godt stykke unna å kunne erklære seg selv kurert.

  4. Valencia øyner Europa

  La Liga
  5 Ting Vi Lærte Av La Liga-Runden 9

  Få trodde Rubén Baraja hadde kvalitetene som skal til for å lykkes som manager for hans kjære Valencia, men den tidligere midtbanelegenden er i ferd med å gjøre spådommene til skamme. Baraja har lykkes med å skape en utrolig hardtarbeiende og sammensveiset gruppe, som brukte helgen til å ta en råsterk 1-0-seier hjemme mot formlaget Athletic Bilbao. Los Che er selv alvorlig i dytten, og med fire strake seirer har de bykset opp til 7. plass, og har stilt inn siktet mot Europa. Baraja nyter stor respekt blant spillergruppa takket være merittene som spiller selv, og når det også gir resultater i form av poeng, er det lov å begynne å drømme.

  5. Poengfangsten matcher stilen for Las Palmas

  La Liga
  5 Ting Vi Lærte Av La Liga-Runden 10

  Man blir som regel avskrevet og avskiltet når man som nyopprykket lag annonserer at man skal spille den samme ekspansive og ballbesittende stilen som sørget for opprykket. Las Palmas ble dømt nord og ned før ett eneste spark på ballen var tatt denne sesongen, men det ferske La Liga-laget har gjort forhåndstipset til skamme. Kun Barcelona og Real Madrid har hatt ballen mer enn Las Palmas, som holder ballen i laget 57,4 prosent av tiden denne sesongen. Og når det også gir tellende resultater, er det lett å forstå hvorfor kanarifansen smiler bredt denne sesongen. Helgens 2-0-seier mot Rayo Vallecano var deres andre strake, og er dermed oppe på åttendeplass på tabellen, med Eurpoa innen rekkevidde.

  Resultater La Liga 21. runde

  • Alavés – Cádiz 1-0
  • Rayo Vallecano – Las Palmas 0-2
  • Valencia – Athletic Bilbao 1-0
  • Villarreal – Mallorca 1-1
  • Celta Vigo – Real Sociedad 0-1
  • Osasuna – Getafe 3-2
  • Real Madrid – Almería 3-2
  • Real Betis – Barcelona 2-4
  • Girona – Sevilla 5-1
  • Granada – Atlético Madrid mandag kl. 21:00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen