More

  5 ting vi lærte av La Liga-runden og Supercupen

  Xavi har begynt å hente trofeer til Camp Nou og en historisk runde sett med norske øyne.

  1. Strand Larsen og Sørloth ble historiske
  Mye av helgens begivenheter i La Liga handlet om nordmenn. Fredag kom Celtas Jørgen Strand Larsen inn i det 64. minutt mot Villarreal, men rakk likevel både å score sitt første mål for klubben og bli kåret til banens beste. Dagen etter var det Alexander Sørloths tur til å stige frem i rampelyset. Trønderen scoret Real Sociedads første mål i det som alltid fartsfylte baskerderbyet da La Real vant 2-1. Dermed ble det en historisk ligarunde; Aldri før har to nordmenn scoret i én og samme runde i den spanske toppdivisjonen.

  2. Xavis første trofé som manager
  At Supercupen ble spilt i Saudi-Arabia og det faktum at Barcelona har gamblet med klubbens kortsiktige framtid med alle signeringene, lar vi ligge for denne gang. Én ting er i alle fall sikkert; Xavi er nødt til å hente trofeer, i flertall, for at Barça skal ri av den økonomiske stormen. Og Xavi lyktes på første forsøk da laget hans fullt fortjent slo Real Madrid 3-1 i søndagens El Clásico. Tenåringssensasjonene Pedri og Gavi stod frem for laget med storspill en knapt har sett maken til en duo i så ung alder. Kan hende er Barças fremtid lys likevel.

  3. Sevilla er ikke for gode til å rykke ned
  Sevilla har kommet på fjerdeplass i La Liga i tre strake sesonger. Likevel er ikke dette laget for godt til å rykke ned, og jo fortere spillerne innser det, jo bedre. Kun tre seirer på 17 kamper er nedrykksform, og såpass mye av sesongen er spilt til at man kan kalle dette en midlertidig glipp. Lørdag tok de ledelsen i bunnoppgjøret mot Girona, men endte likevel opp med å tape 1-2. Jorge Sampaoli har på ingen måte kommet i gang med redningsaksjonen, og argentineren er for øyeblikket nærmere foten enn mange andre av sine kolleger.

  4. Topp 4-kampen tetter seg til
  Lille speil på veggen der, hvem vil spille Champions League i denne ligaen her? Et spørsmål det for øyeblikket virker umulig å svare på. Det som i alle fall er sikkert, er at kampen om det forgylte beinet er hardere enn noen gang. Atlético Madrid rotet vekk poeng mot Almería, og med Rayo Vallecanos solide 1-0-seier mot Real Valladolid, skiller det nå fattige to poeng mellom Atléti på fjerde og Rayo på niende. Den etablerte ordenen i La Liga virker mer truet enn på lenge.

  5. Kan Ancelotti få Real-maskineriet i gang igjen?
  Real Madrid er fremdeles et av Spanias aller beste lag, men virker mer sårbart denne sesongen enn de har gjort de siste årene. De regjerende ligamesterne har tapt fire av de siste ti i alle turneringer, og i søndagens El Clásico var de regelrett sjanseløse i det fortjente 1-3-tapet. De ligger bare tre poeng bak erkerivalen Barcelona i ligaen, men Ancelotti bør bekymre seg over at nær sagt ingen av hans beste og viktigste spillere har levert på samme nivå som forrige sesong. Svakest av dem alle er for tiden Vinícius Júnior, som har scoret bare én gang på de siste 11 i cup og liga.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen