More

  5 ting vi lærte av La Liga-runden

  LA LIGA: Jørgen Strand Larsen er den nye vinen i Celta, og Atlético er best i Madrid denne sesongen – i alle fall innbyrdes.

  1. Atlético Madrid stilte opp som festbrems

  La Liga
  5 Ting Vi Lærte Av La Liga-Runden 6

  Diego Simeone må ha fått fornyet tro på poeng i løvens hule, da Vinícius Júnior måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen til søndagens Derbi Madrileño. Men, det var erstatter Brahim Díaz som åpnet showet da han sendte vertene i ledelsen etter snaut halvspilt førsteomgang. Atlético hadde imidlertid ikke kommet til Santiago Bernabéu for å gi seg, og tre minutter på overtid headet tidligere Real-spiller Marcos Llorente inn det ene poenget for Los Colchoneros. Dermed klarte ikke Los Blancos å kapitalisere på Gironas poengdeling mot Real Sociedad dagen før, og Atlético Madrid spilte rollen som storebrors festbrems til perfeksjon. Høydepunktene av Madrid-derbyet kan du se her.

  2. En æra går mot slutten i Celta

  La Liga
  5 Ting Vi Lærte Av La Liga-Runden 7

  I åtte strake sesonger har Iago Aspas scoret tosifret antall ligamål for Celta, og nærmest på egenhånd sørget for å holde dem i divisjonen. Nå har Aspas blitt 36 år, og superkreftene virker å være i ferd med å svinne hen. Heldigvis for Celta, står Jørgen Strand Larsen klar til å bære ansvaret videre. Det var nordmannen som startet scoringsshowet for Celta i den overbevisende 3-0-seieren borte mot Osasuna i helgen, og dermed står “Jorge Playa” med imponerende åtte scoringer i La Liga. Strand Larsen vil ganske sikkert komme opp på tosifret før sesongslutt, og mens Aspas’ strålende La Liga-karriere går mot slutten, har Celta-fansen fått en ny helt, og han er norsk.

  3. Fremtiden er nå for Barcelona

  La Liga
  5 Ting Vi Lærte Av La Liga-Runden 8

  Kveldsoppgjøret mellom Alavés og Barcelona ble atskillig mer underholdende enn mange hadde spådd på forhånd. Robert Lewandowski startet moroa med en lekker chip, Ilkay Gündogan fikk sin femte La Liga-scoring for sesongen, og Samu Omorodion scoret et aldeles utsøkt mål for Alavés etter et trivela-innlegg av Álex Sola. Og, etter drøye timen, kunne Barca-fansen trekke frem svært så tilfredse smil. 18 år gamle Vitor Roque ble hentet for penger klubben strengt tatt ikke har, men er allerede godt i gang med å betale tilbake. Brasilianeren ble matchvinner i forrige runde mot Osasuna, og lørdag fastsatte han sluttresultatet til 3-1 for Barcelona. Blaugrana-fansen har ikke hatt mye å slå i bordet med denne sesongen, men har fått en juvel i Vitor Roque. Han ble riktignok uforklarlig utvist senere, men Barca kommer garantert til å anke den avgjørelsen – og få medhold.

  4. Athletic er gode nok for Champions League

  La Liga
  5 Ting Vi Lærte Av La Liga-Runden 9

  De er ikke favoritter til å gjøre det, men Athletic Bilbao er gode nok til å bli blant de fire beste i La Liga denne sesongen. Fredag feide baskerne stakkars Mallorca til side, og brukte forsvinnende lite krefter på å vinne 4-0. De har målfarlige trusler i alle lagets ledd, og med Atlético Madrids poengdeling mot Real, skiller det nå bare tre små poeng opp til fjerdeplassen. Athletic er en outsider til å kapre en Champions League-billett neste sesong, men Atléti-sjef Diego Simeone kjenner garantert løvenes pust i nakken. Ernesto Valverde virker å ha noe stort på gang på San Mamés.

  5. Alle øyne rettes mot Madrid neste helg

  La Liga
  5 Ting Vi Lærte Av La Liga-Runden 10

  Girona vil nok irritere seg over at Real Madrid ble slått ut av Copa del Rey av Atlético Madrid forrige runde. For første kamp i cupens semifinaler går av stabelen til uka, og ligatoeren kunne nok mer enn gjerne tenkt seg at Real svir av noen ekstra krefter før helgens storslagne begivenhet på Santiago Bernabéu. Hadde man sagt at Real Madrid – Girona 10. februar ville være et oppgjør mellom nummer 1 og 2 på tabellen før sesongstart, ville det kommet hvitkledd helsepersonell og satt deg igjen på polstret celle, men her er vi altså. Toppoppgjøret i hovedstaden kommer til å bli et vanvittig spetakkel. Det er bare å begynne å finne frem setebeltene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen