More

  43 år lang trofetørke over for West Ham

  West Ham United er vinner av Europa Conference League etter et lovlig sent mål av kveldens helt Jarrod Bowen

  Fiorentina 1-2 West Ham

  Opptakten til dagens finale mellom Fiorentina og West Ham ble preget av tilskuerbråk, der den italienske siden må ta mesteparten av skylden. På tribunen var det også tilløp til trøbbel med flyvende plastkopper med mer.

  Men fotballen skulle heldigvis stå i sentrum, og igjen fikk vi et bevis på hvor fin denne nye cupen til UEFA faktisk er. Lille Fortuna Arena i Praha fikk derimot ikke se all verden de første 45, bortsett fra en heading i stolpen fra Fiorentinas Kouame. Dramatikken startet derimot i andreomgang når kaptein Cristiano Biraghi forårsaket straffespark med sin boksende hånd.

  Said Benrahma var iskald og engelskmennene var i føringen, men det var ikke lenge. Veteranen Giacomo Bonaventura viste touch av gammel klasse og bredsidet ballen ned i det lengste hjørnet. Like langt på Fortuna, og kampen gikk mot ekstraomganger.

  Men i det tilleggstiden kom på tavlen dukket Jarrod Bowen opp. Lucas Pasqueta spilte engelskmannen fri og alene med Fiorentinas keeper gjorde han ingen feil. West Ham er vinnere av Europa Conference League.

  De legger seg dermed i den eksklusive listen over klubber som har vunnet dette trofeet.

  • 2022: Roma med Jose Mourinho
  • 2023: West Ham med David Moyes

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen