More

  22 problemer, men Cooper er ikke ett av dem

  29.mai var en festdag for alle med følelser for Nottingham Forest. Huddersfield ble slått 1-0 i play off-finalen på Wembley, og for første gang på 23 år var den tradisjonsrike klubben klare for retur til Premier League.

  Sentralt i feiringen sto Steve Cooper, manageren som i løpet av et drøyt halvår hadde ført klubben fra bunnen av Championship-tabellen til kirsebærspising med de største.

  22 Problemer, Men Cooper Er Ikke Ett Av Dem Copper Po Scaled
  Happy Days: Steve Cooper Og Hans Assistenter Feirer Opprykk

  Siden nedrykket i 1999 hadde, med stort og smått, 30 Forest-managere forsøkt seg på det samme som Cooper. Noen få var i nærheten, men brorparten av Coopers forgjengere mislyktes totalt.

  Den doble europacupmesteren fra 1979 og 1980 er tilbake i eliten, men som manager kan man naturligvis ikke tillate seg å hvile på laurbæra. Cooper har da så definitivt heller ikke blitt gitt muligheten til å verken nyte eller hvile etter opprykket.

  Klubbens eierskap og rådgivere har i stedet gitt sin manager helt nye utfordringer å hanskes med. Heller enn å bruke sommeren til å forberede opprykksheltene på nye utfordringer, har Cooper fått en helt ny spillerstall å jobbe med.

  Ikke mindre enn 22 nye spillere har ankommet City Ground siden opprykket, og å da forvente resultater fra dag én er naturligvis uhørt.

  Seieren mot Huddersfield garanterte inntekter på minst 170 millioner pund. Klubbeier Evangelos Marinakis ga da også i intervjuet etter play off-finalen klar beskjed om at det skulle investeres i forsterkninger, men at grekeren skulle brenne hele summen i løpet av sommeren var i overkant.

  Forest-ledelsen kunne og burde tatt lærdom av Fulhams opprykkssesong, og påfølgende sommervindu, i 2018 – men nei.

  22 Problemer, Men Cooper Er Ikke Ett Av Dem Brennan Scaled
  Opprinnelig Helt: Brennan Johnson Har Vært Forest-Spiller Siden Han Var 12 År, Og Spiller Med Hjertet Utenpå Drakta

  Alle managere, også Steve Cooper, må nødvendigvis ta tiden til hjelp når man skal sette sammen et helt nytt lag. Lite tyder imidlertid på at han vil bli gitt tiden han trenger.

  Før mandagens bunnoppgjør mellom Leicester og Forest var det klart at en eventuell tapende klubbs manager ville kjenne umiddelbart press på egen stilling. Brendan Rodgers ankom kamp med seks strake tap på innerlomma, mens Cooper og Forest hadde tapt sine siste fire.

  Og ganske riktig. Tirsdagens engelske tabloider var fylt med rykter om hvem som skulle bli ny Forest-boss. Rafa Benitez, Sean Dyche, Nuno Espirito Santo og Bruno Lage (som selv ble sparket mandag) er bare noen av navnene som er nevnt som mulige erstattere – om Cooper skulle bli ofret.

  Selv står Cooper støtt i stormen.

  -Jeg skjønner at spørsmålene og ryktene kommer, men jeg tenker ikke på min egen situasjon. Jeg fokuserer heller på å være den beste utgaven av meg selv hver eneste dag, både som fotballtrener og menneske, sier 42-åringen til lokal presse i Nottingham.

  Om han er Forest-manager i mandagens kveldskamp mot Aston Villa gjenstår å se. Helt sikkert er det at waliseren har klubbens tilhengere på sin side. Selv på 0-4 borte mot Leicester var det høylytt støtte fra fansen rettet mot egen manager.

  Det må være lov å håpe at støtten fortsetter, fra både fans og eierskap.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen